Haagse Hogeschool start minor toegangsbeheer

De Haagse Hogeschool start een minor over Compliance met Identity en Access Management. Dienstverlener Everett en softwareleverancier Novell zijn bij de minor betrokken. De lessen vinden plaats bij de Academie voor ICT en Media van de hogeschool in Zoetermeer.

De minor wordt nu aangeboden als een keuzevak binnen de opleiding Information Security Management (ISM). Tijdens de minor krijgen studenten les in het uitvoeren van ict-informatiebeveiligingsbeleid om zo te voldoen aan regelgeving als SOX en NEN 7510. De lessen gaan specifiek in op informatiebeveiliging door middel van toegangsbeheer. 'Het beheren van de identiteiten van de organisatie bij bijvoorbeeld een zeer dynamisch personeelsbestand en in ketenmanagement is voor velen een probleem', schrijft de Haagse Hogeschool in het persbericht.

De leveranciers stellen hun expertise en producten beschikbaar. De eerste twintig studenten zijn inmiddels met de minor gestart. Dit zijn alleen studenten van de Haagse Hogeschool. Volgend jaar zal de minor ook worden opengesteld voor studenten van andere hogescholen.

De opleiding Information Security Management (ISM) startte in september 2008 . Deze opleiding leert studenten hoe informatie technisch, bedrijfskundig en menselijk beveiligd kan worden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Leuk om te zien.

Ik heb zelf tijdens mijn opleiding technische informatica de major Infrastructuur & Beheer gedaan met de minor Technische Informatiebeveiliging.

Dit zou een mooie toevoeging zijn geweest op mijn opleiding. Dit is toch een gedeelte wat tijdens vele opleidingen niet wordt gegeven maar wel erg belangrijk is.

Een goed inititatief.

Extra aandacht voor identity management in de opleiding komt op een goed moment, er is veel te doen rond bijvoorbeeld eHerkenning en federatief identity management in Nederland. Er is behoefte aan deskundigen op dit gebied.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-12-22T14:25:00.000Z Rian van Heur


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.