Avans biedt beste HBO-studie Informatica

ICT-opleiding

Ict'ers die een voltijd informaticastudie willen volgen aan het hbo of universiteit, kunnen dat het beste doen aan Avans Hogeschool in Den Bosch. Dat blijkt uit de Keuzegids HBO 2010. De resultaten van de keuzegids zijn gebaseerd op onderzoek onder studenten, uitvalcijfers, slagingspercentages, groepsgrootte en contacturen.

De informatica-opleiding aan de Avans Hogeschool scoort vooral goed op organisatie en faciliteiten. Ook de opleiding Technische Informatica kunnen studenten het beste volgen aan de hogeschool in Den Bosch. De scholen die laag in de lijst staan, scoren vooral slecht op de beoordelingen van studenten.

Universiteit

Tussen de informatica-opleidingen aan een universiteit zit minder verschil. Daar scoren twee universiteiten, namelijk de Universiteit van Amsterdam en de Open Universiteit, even goed. Technische informatica kan een student het beste volgen aan de Technische Universiteit Delft.

Ict'ers die kiezen voor een studie informatiekunde, moeten goed nadenken over de manier waarop ze ict willen toepassen. Volgens de Keuzegids zijn er veel varianten van de studie. Studenten kunnen goed terecht bij de Universiteit van Amsterdam voor een medische richting of bij de Technische Universiteit Twente voor een bedrijfskundige richting.

Kunstmatige intelligentie

De redactie van de studiekeuzegids keek ook naar de opleidingen Bedrijfskundige Informatica. Deze opleiding kunnen ict'ers het beste volgen aan de Hogeschool Zeeland in Vlissingen. De opleiding Kunstmatige Intelligentie aan de Universiteit van Maastricht krijgt de hoogste waardering van de universitaire studies op dat gebied.

De Keuzegids Universiteiten 2010 en de Keuzegids HBO 2010 zijn de opvolgers van de Keuzegids Hoger Onderwijs. In de gidsen wordt per studie wordt kort het vakgebied geschetst en inzicht geboden in de beroepsperspectieven. Daarna volgt een vergelijking en kwaliteitsbeoordeling van alle aangeboden opleidingen in het betreffende vakgebied. Deze beoordeling is gebaseerd op studiestatistieken en oordelen van studenten en experts.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Dikke onzin. Heb die opleiding in Den Bosch gedaan. 1 Dikke rotzooi. Veel uitval, geen controle, slechte lessen. Tijdens stages had je een stage coordinator die niet eens van dezelfde opleiding was (vanwege man tekort).. Nou die kan je dus ideaal beoordelen en helpen!

Het gaat om de inhoud, niet om de docenten. Bij elke opleiding is een leraren tekort, dus ook bij ICT opleidingen. Ik volg de deeltijd opleiding in Eindhoven en die is uitstekend qua inhoud, maar niet alle docenten kunnen de inhoud even goed overbrengen. Bij een HBO studie moet je meer zelf doen dat dat het voor je wordt voorgekauwd.

Tja, tussen papier en praktijk zit een groot verschil.
Ik weet wel dat het bij Avans de laatste jaren behoorlijk mis was bij het ICT deel. Zelfs zo erg dat ze de wet op het Hoger Beroeps Onderwijs hebben overtreden. Maar ook uit ervaring weet ik dat dit bij meerdere opleidingen en hoge scholen het geval is in zowel voltijd als deeltijd. Tja daar sta je dan met je recht, moet je eerst weer naar Den Haag (rechtbank) voor een beroep om gelijk te krijgen. Is je studie al voorbij als de uitspraak er ligt.....

Zware onzin inderdaad. Ik volg de opleiding nu. Zwaar onoverzichtelijke studie.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-01-05T14:36:00.000Z Rian van Heur