ICT~Office past wervingsactie Allesis.it aan

Branche-vereniging ICT~Office past het wervingsprogramma Allesis.it aan. De branche-organisatie wil jongeren persoonlijker aanspreken. De website Allesis.it wordt in de loop van dit jaar aangepast. Geleidelijk zullen de gastlessen, gegeven door ict'ers, er anders uit gaan zien.

Projectleider onderwijs en arbeidsmarkt Wim Pluimers: ‘Er zijn buitenlandse websites op dit gebied die heel goed bij jongeren aansluiten. Zij vragen jongeren bijvoorbeeld wat hun favoriete tijdsbestedingen zijn. Aan de hand daarvan krijgt de jongeren een ict-beroep te zien. Een jongere die bijvoorbeeld graag aan mountainbiken doet, heeft veel overtuigingskracht en doorzettingsvermogen. We laten dan een beroep zien waarbij ook die vaardigheden nodig zijn', zegt Pluimers.

Het programma Allesis.it startte begin 2009. Staatssecretaris Jan Kees de Jager van Financiën gaf de aftrap van het programma door een gastles te geven op de scholengemeenschap Dalton in Den Haag. Volgens Pluimers zijn er in 2009 zestig tot zeventig gastlessen gegeven. Voor het eerste kwartaal van dit jaar staan er honderd gastlessen op het programma.

Feedback

Naar aanleiding van de feedback uit het veld, werd het programma aangepast. ‘Een projectleider die tien jaar in de ict zit, staat ver af van de belevingswereld van jongeren. Dat willen we veranderen', zegt Pluimers. Ook hoopt hij dat er het komende jaar meer gastlessen gegeven gaan worden. Dat er in 2009 minder gastlessen gegeven werden komt volgens de projectleider onder andere doordat scholen niet op elk moment in het jaar gastlessen willen geven. ‘Na half mei wordt de belangstelling minder, pas na de zomer is er meer vraag', zegt de projectleider.

Naast het programma Allesis.it coördineert ICT~Office de eSkills Week. Deze week is een Europees initiatief om de aandacht te vestigen op de noodzaak voor voldoende, goed opgeleide ict'ers en vindt plaats de eerste week van maart 2010. De branchevereniging organiseert een seminar, laat klassen de werkplekken van ict'ers bezoeken en organiseert een online wedstrijd.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-01-08T17:01:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.