Internationale ICT-opleiding is zo goed als zeker

De raad van bestuur van Avans Hogeschool heeft toestemming gegeven aan de Academie voor ICT & Business voor de start van een internationale ict-opleiding. Initiatiefnemer en docent Tommy Heunks denkt dat de komst van de opleiding nu zo goed als zeker is. Inmiddels hebben ongeveer tien studenten zich aangemeld voor de studie.

Voor Heunks was de goedkeuring van de raad van bestuur geen verrassing. ‘Ze hadden ook al geld vrijgemaakt om de opleiding mogelijk te maken', zegt de initiatiefnemer. Het afgelopen jaar zijn vijf docenten aangenomen. Deze docenten gaan, samen met het team van de Academie voor ICT & Business, de lessen voor de internationale ict-opleiding verzorgen.

De docent zegt dat er geen obstakels meer zijn om de studie door te laten gaan.

Outsourcing

Het internationale aspect van de opleiding zit in drie dingen, zegt de docent. De vakken gaan in op nieuwe internationale ontwikkelingen in de ict-wereld, zoals bijvoorbeeld outsourcing. Studenten moeten bijvoorbeeld een outsourcingsproces begrijpen en in projecten toepassen. Daarnaast zijn er buitenlandstages en wordt samengewerkt met internationale bedrijven. Bovendien verwacht de nieuwe opleiding instroom van internationaal georiënteerde Nederlandse studenten en studenten uit het buitenland. De lessen van de opleiding worden in het Engels gegeven.

‘We zijn echt een internationale ict-opleiding', zegt Heunks. ‘We verschillen zeker van andere opleidingen die ook internationaal pretenderen te zijn, maar eigenlijk een Nederlandse opleiding zijn die in het Engels is vertaald.'

De docent hoopt op 35 studenten voor de studie. Heunks denkt dit aantal studenten wordt gehaald. In september 2010 gaat de opleiding van start.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Klinkt goed. Dit jaar gaat niet meer lukken maar 2011 ben ik dr bij!

Als ze slim zijn maken ze het ook mogelijk om een avondopleiding te volgen. Als ex international business studente maar met passie voor het ict, kunnen ze mij aantrekken. Alleen om voltijd op school te zitten zal niet lukken omdat ik ook moet werken.

Op deze wijze kunnen ze nog een bredere groep aantrekken die zich eventueel wil laten omscholen door de combinatie business en ict op internationaal niveau

Op dit moment is het niet zeker dat de opleiding doorgaat. Onze zoon krijgt 20/8 definitief te horen of dit geval is!!! Erg laat, bij geen doorgang moeten we nog een soortgelijke opleiding zien te vinden. Heeft iemand een tip?

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-01-11T16:22:00.000Z Rian van Heur