Fuld gaat na NGN niet achter geraniums zitten

Directeur Ernst Fuld heeft zijn belangrijkste taken bij de Netwerk Gebruikersgroep Nederland (NGN) volbracht en stapt daarom op per 1 februari 2010. 'Ik ben een veranderingsmanager die iets anders moet doen zodra de klus is geklaard', zegt hij. Toen Fuld in 2004 terugkeerde in de organisatie die hij in 1988 oprichtte, wilde hij de operationele van de bestuurlijke taken scheiden. Van zijn ambitie om een algemeen beroepsplatform te maken, kwam echter weinig terecht.

Fuld vindt dat hij van de NGN een goed lopende beroepsvereniging heeft gemaakt. De directeur nam na zijn aantreden in 2004 daartoe de structuur van de organisatie onder handen. Zo werden de statuten aangepast, waardoor Fuld officieel verenigingsdirecteur werd. Ook kwamen de operationele taken bij 'mensen uit het veld' te liggen en werd kortgeleden het NGN-verenigingsblad LanVision samengevoegd met de publicatie IT Beheer.

De aanpassingen die hij doorvoerde, leverden niet altijd positieve reacties op. 'Je kunt onmogelijk zorgen dat iedereen dezelfde mening deelt. Ik ben er niet om alleen vrienden te maken', zegt Fuld.

Overkoepelend beroepsplatform

Fulds ambitie om van de NGN een algemenere vereniging voor ict-professionals te maken en nauw samen te werken met andere beroepsorganisaties, is echter nog geen bewaarheid geworden.

'Het is nog steeds een lappendeken van verenigingen', zegt Fuld. 'Nederland heeft een uniek sociaal-economisch overlegmodel, maar er is nog geen overkoepelend beroepsplatform voor ict'ers. In de ict heerst de nodige territoriumdrift.'

Achter de geraniums

'Pensioen' wil Fuld zijn congé niet noemen. 'Pensioen is net als vakantie de grootste onzin van het leven. Voor zover de associatie met 'achter de geraniums' en 'luieren' wordt gelegd, kan ik u verzekeren dat daar geen sprake van zal zijn. Ik heb vanaf het begin, in 2004, gezegd dat ik de organisatie maximaal vijf jaar ga leiden. Die tijd is nu gekomen.' Hij wil niet zeggen wat na februari zijn plannen zijn.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-01-18T15:28:00.000Z Diederik Toet