Peak-IT leert werknemer sociale vaardigheden

Training

Peak-IT stuurt zijn werknemers op cursus om ze sociale vaardigheden bij te brengen. De detacheerder wil zijn medewerkers daarmee omvormen tot 'nieuwe ict'ers'. Deze moeten volgens het bedrijf niet alleen passie hebben voor techniek, maar ook beschikken over uitstekende sociale vaardigheden en oog hebben voor de strategische bedrijfsbelangen van een opdrachtgever.

Om dit te bewerkstelligen is Peak-IT partner geworden van het Helpdesk Institute (HDI), een internationaal ict-trainingsinstituut. De certificeringen van HDI richten zich met name op de ontwikkeling van niet-technische vaardigheden. 'Wij vinden dat de nieuwe ict'er ook klantgericht, communicatief, leergierig en een persoonlijke netwerker moet zijn om zijn functie goed te kunnen uit oefenen', laat directeur Maarten Cobelens weten.  

Verschil

'In de trainingen wordt ingegaan op communicatieve vaardigheden en klantgerichtheid', voegt  HR-manager Leontien Hulleman van Peak-IT toe. 'Daarnaast is het ook de bedoeling dat medewerkers effectiever leren werken en meedenken binnen een bedrijf. Dit moet ervoor zorgen dat medewerkers sneller met een oplossing voor opdrachtgevers komen.'

Volgens Peak-IT is er onder andere behoefte aan de 'nieuwe ict'er' doordat het bedrijf is uitgegroeid tot een ict-kenniscentrum en veel ict'ers detacheert. Hulleman: 'Wij denken dat het steeds belangrijker wordt dat een ict'er naast vakkennis ook over sociale vaardigheden beschikt. Onze opdrachtgevers moeten na de trainingen daadwerkelijk verschil merken.'

In februari 2010 start de eerste groep medewerkers met de training. Uiteindelijk gaat het bedrijf de HDI-trainingen ook aanbieden aan externe partijen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Het is eenvoudigweg een briljant idee. Waarom hebben anderen dit niet verzonnen? Geniaal.

Het lijkt me een illusie dat je met dit soort cursussen een typische IT-nerd zou kunnen omvormen tot een duurzaam communicatief en sociaal vaardige medewerker.

Omdat andere dit allang doen, maar dit niet aan de grote klok hebben gehangen. Al de tijd dat ik in de IT werkzaam ben, heb ik naast de technische trainingen ook trainingen ontvangen op het gebied van sociale vaardigheden.

Dit lijkt me ook niet meer dan normaal, je bent als consultant natuurlijk wel het uithangbord voor je organisatie.

Is volgens mij ook gewoon standaard in de IT.
De nieuwswaarde van dit artikel zie ik dan ook niet.

Computable heeft vriendjes bij Peak-IT? Dit is zo verschrikkelijk evident.

Zoiets als:

Leraren krijgen PC-les.
Politieagenten krijgen sporttraining
Managers belastingdienst krijgen ict cursus...

Wat een onzin

@Joop Bosman: goed sarcasme! En de nieuwswaarde is simpel: verkapte reclame gegoten in een persbericht.

Voor mij geen goede reclame overigens, want als je nu pas als bedrijf zegt: "In de trainingen wordt ingegaan op communicatieve vaardigheden en klantgerichtheid" dan wekt dat toch wel op de lachspieren.

Voor deze basisvaardigheden moet altijd aandacht zijn. Als je nu pas als toko gaat werken aan je klantgerichtheid... brr.

Zo Pietje dus jij denkt dat het allemaal beter kan hier, en dat noem jij meedenken. Zeker op cursus geweest?

Peak krabbelt weer op want Cobi heeft blijkbaar weer wat centen te besteden (headlines bij Computable zijn prijzig). Conclusie zou kunnen zijn dat Peak IT de afgelopen jaren slechts IT' ers zonder sociale vaardigheden heeft gedetacheerd.

Zo'n typisch bericht van die IT-ers zijn allemaal rare nerds, maar wij hebben nu ineens als enige het geniale idee om ze een cursus stropdas-strikken te geven. Jemig de pemig zeg. Inderdaad veel van de artikelen hier zijn 'acties voor vriendjes van computable die gratis reclame gelegenheid krijgen'.

Lachen dit bericht. En leuke reacties. Wat een idioten zitten er bij PEAK-IT.

Laat ze maar rijlessen geven, want ik werd laatst door een PEAK-IT auto gesneden ...

Ongelofelijk dit soort berichten. Zou voor mij een reden zijn om dit soort IT toko's links te laten liggen.

Maar goed ook Computable treft wel blaam want dit is geen nieuwsbericht maar een poging tot verkapte reclame. Mislukt. Reclame die gezien voorgaande reacties erg slecht valt onder de lezers. Imago van de toko of zoiets...

Ben met sommige eens dat het weleens een verkapte reclame kan zijn of dat het eigenlijk niks nieuws is wat Peak-iT meld en dat dit soort nieuws eigenlijk via het intranet kenbaar gemaakt moet worden maar je moet toegeven dat het prachtig is als een bedrijf zich in het nieuws weet te zetten in of na een crisis tijd en dat is wat Peak-iT nu doet.

Natuurlijk, laten we iemand zijn of haar persoonlijkheid even omvormen. In een paar dagen.

Naar mijn idee kunnen ze die Cobelens beter als eerste op die cursus sturen!

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-01-21T10:51:00.000Z Kim de Vries
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.