ICT-studieroute geeft arbeidsmarktkansen weer

Ecabo studieroute

Via de door kenniscentrum Ecabo ontwikkelde Studieroute kunnen mbo-leerlingen zien welke ict-studie hun de meeste kans op een baan geeft. Voor leerlingen die kiezen voor de opleiding tot applicatieontwikkelaar of netwerkbeheerder, zijn de kansen op een baan het grootst. Met alleen een opleiding medewerker ict of ict-beheer komen mbo'ers er echter niet. Ook per regio verschillen de arbeidsmarktkansen sterk.

De Studieroute is door kenniscentrum Ecabo ontwikkeld om leerlingen van het vmbo en mbo te laten zien welke mbo-opleiding ze moeten volgen om een bepaald beroep te kunnen uitoefenen. Door te klikken op een beroep zien potentiële leerlingen welke vmbo-opleiding is gewenst en welke vakken eventueel zijn verplicht.

Filmpjes

Op de website is verder informatie te vinden over de inhoud van de mbo-opleiding en de verschillende ict-beroepen. Via mbowijzer.nl kunnen leerlingen vervolgens uitvinden waar zij de ict-studie van hun keuze kunnen volgen. Leerlingen die in het laatste jaar van het mbo zitten en door willen studeren, kunnen via de Studieroute uitvinden welke hbo-vervolgopleidingen goed aansluiten op hun behaalde papiertje.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

De kans op een baan is het grootst in de richting waar je talent, motivatie en (vooral) je hart ligt. Er zijn al teveel mensen de mist ingegaan door studiekeuzes op basis van foute uitgangspunten. De "grootste kans op een baan" is een van de meest foute, tenzij die baan toevallig aansluit bij het hiervoor genoemde.

Aha, een mooi stukje schijnzekerheid, waarbij even verwaarloosd wordt dat een MBO-opleiding 4 jaar duurt, en de markt ondertussen gewoon in beweging is. Je zou dus zomaar kunnen inschrijven op een opleiding die nu een mooie kans op een baan geeft, maar die na afronding... Juist.

Is het niet een kleine moeite wanneer een artikel wordt geschreven om ook gelijk een link op te nemen naar de betreffende site (http://studieroute.ecabo.nl/).

Dit valt me overigens vaker op bij Computable-artikelen.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-01-22T08:33:00.000Z Kim de Vries
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.