VHTO organiseert Girlsday 2010

Het landelijk expertisebureau meisjes/vrouwen en bèta/techniek VHTO organiseert op 22 april Girlsday 2010. Het neemt de organisatie van het internationale evenement over van de stichting Technika 10 Nederland. Girlsday wil jonge meisjes enthousiast maken voor techniek, bèta en ict. Tijdens het jaarlijks terugkerende initiatief kunnen meisjes tussen de tien en vijftien jaar deelnemen aan excursies of activiteiten bij verschillende bedrijven uit onder andere de ict-sector.

Naast bedrijven uit de technische en ict-sector zijn ook science centers, onderzoekscentra en  ict-afdelingen van instellingen zoals ziekenhuizen bij de dag betrokken. De eerste Girlsday vond in 2001 in Duitsland plaats onder de naam' Mädchen-Zukunftstag'. Daarna volgden onder andere Luxemburg, Oostenrijk, Zwitserland, Spanje, Polen en Kosovo. Het evenement is geïnspireerd op de ‘Take-Our-Daughters-To-Work-Day', die sinds 1993 in de Verenigde Staten wordt georganiseerd. In 2009 participeerden in Nederland 2300 meisjes en 100 bedrijven.

VHTO werkt voor het evenement samen met Jet-Net, TechNet, Platform Bèta Techniek en SVGB. Bedrijven en instellingen kunnen zich via de website girlsday.nl aanmelden om deel te nemen aan het evenement.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-02-02T09:50:00.000Z Kim de Vries


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.