Opleiders bieden mogelijkheid tot HBO-diploma

Opleiders Hinfon-CAI en Global Knowledge werken samen om studenten met een leverancierscertificaat een hbo-diploma te laten halen. Studenten van Global Knowledge die een Microsoft-, Cisco- of VMware-certificaat hebben behaald, krijgen de mogelijkheid om via Hinfon-CAI een hbo-bachelor getuigschrift te behalen.

Hinfon-CAI inventariseert welke competenties een student die een leverancierscertificaat heeft behaald nog mist voor een hbo-diploma. Aan de hand hiervan wordt een maatwerkprogramma voor de student opgesteld. Dit programma bevat workshops en vakken om de studenten die competenties bij te brengen. Aan het einde van het programma schrijft de studenten een bachelorthesis om het programma af te ronden.

‘Deze thesis is een businessinformatieplan', vertelt Guus Linnemann van Hinfon-CAI. ‘De student kiest zelf een onderwerp, zolang het gaat over een veranderingstraject binnen zijn organisatie.' Omdat deze thesis vaak ook wordt besproken met leidinggevenden binnen het bedrijf, heeft de student meteen een voet tussen de deur bij het management van een organisatie, voorspelt de opleider.

Hinfon-CAI vergroot  door deze samenwerking hun poel van hbo-afgestudeerden. Deze hbo'ers kunnen doorstuderen voor een Master of Science Programma of losse master classes. De Haagse opleider biedt deze universitaire opleidingen aan samen met Universiteit Leiden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Een slecht idee. Een certificaat van Cisco, VMware of MS is in lang niet alle gevallen echt op HBO niveau. Ervaringen uit workshops zijn niet objectief te meten. Verloedering van de waarde van een HBO diploma.

Een beter idee is het om deze opleidingen te regelen in samenwerking met een hogeschool. In Zuid limburg loopt momenteel een project waarbij kandidaten naast MCITP, VMware, ITIL en PCF een aparte communicatie- en een sollicitatietraining krijgen. En dat doen ze allemaal binnen 15 weken. Dit programma is voorgelegd aan de HBO-raad en gebleken is dat alleen modules uit het propedeuseprogramma gehaald moeten worden voor een officieel HBO-diploma. Uiteraard dienen deze kandidaten nog wel een thesis te schrijven en zich officieel laten registreren als student.
Na die 15 weken hebben deze kandidaten gegarandeerd een baan binnen de ICT.

Wat hogeschool E3 doet is een prima initiatief maar betreft mensen opzoek naar werk.
Het artikel betreft mensen die al werk hebben en bij Global Knowledge veelal een technische opleidng volgen. Deze personen hoeven nu niet van opleider te veranderen en kunnen na hun certificering via Global Knowledge verder een bedrijfskundig/ICT gericht HBO diploma verkrijgen.

Ik wil graag deel aannemen. Hoe kan dat

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-02-02T15:26:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.