Linux-academie publiceert gratis lesmateriaal

De Free Technology Academy, een samenwerkingsverband van opleiders, publiceert gratis lesmateriaal over open source software. Het gaat om twee boeken. Een boek moet basiskennis over vrije software bijbrengen, het andere boek gaat over het beheer van GNU/Linux. In Nederland maakt de Open Universiteit deel uit van de Free Technology Academy.

De twee boeken zijn gratis beschikbaar. Het gaat om het boek ‘Introduction to Free Software' en het boek GNU/Linux Advanced Administration'. Het eerste boek introduceert de belangrijkste concepten achter vrije software. Het boek is een vertaling en bijgewerkte versie van het Spaanse ‘Introducción al Software Libre.' Dit lesmateriaal hoort bij de cursus ‘The concepts of free software and open standards'.

Het boek GNU/Linux Advanced Administration behandelt de belangrijkste kennis en vaardigheden die nodig zijn voor GNU/Linux systeembeheerders. Dit boek hoort bij de cursus The GNU/Linux Operating System.

Lesmateriaal

Het lesmateriaal is gratis te downloaden via de website van de Free Technology Academy. Cursisten moeten wel betalen voor begeleiding, practica en certificering. De eerste cursussen zijn in januari 2010 van start gegaan.

De Free Technology Academy geeft les over het gebruik van open source software. De Open Universiteit is aangesloten bij de Academy. Ook het Free Knowledge Institute en de Open Universiteit van het Spaanse Cataluña zijn bij het initiatief betrokken.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

http://www.ftacademy.org/announce/4

Kijk... zo kan het ook dames, heren (ict)leveranciers

According to the Hacker Ethic:
1. "Access to computers—and anything which might teach you something about the way the world works—should be unlimited and total. Always yield to the Hands-On Imperative!"
2. "All information should be free."

Pas wanneer mensen 100% precies KUNNEN weten wat ze met uw voohande zijnde produkten kun doen, gaan ze ze ook daadwerkelijk gebruiken, to the max.

Ik zou zeggen Keep'm coming Free Technology Academy
"Show the world how documentation should be done right"

Is dit nu echt zo speciaal. Een pdf bestand dat je kunt downloaden. Elke vendor heeft uitgebreide informatie die je gratis kunt downloaden. Vooral Microsoft.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-02-08T16:24:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.