Novell-certificaat wordt LPI-certificering

Certificaat

Ict-beheerders die het Linux-certificaat LPIC-1 behalen, voldoen ook meteen aan de vereisten voor het certificaat Novell Certified Administrator (CLA). Linux-leverancier Novell zorgt ervoor dat de vereiste leerdoelen voor het certificaat LPIC-1 worden opgenomen in het lesmateriaal voor CLA. Daartoe hebben de leverancier van Suse Linux en het Linux Professional Institute (LPI) een overeenkomst gesloten.

Door de samenwerking kunnen alle LPIC-1-gecertificeerden kosteloos en zonder aanvullend examen de Novell CLA-certificering aanvragen.

Ict'ers met het certificaat LPIC-1 kunnen basisbeheertaken uitvoeren, een werkstation installeren, configureren en op het netwerk aansluiten en werken met de command line van Linux. LPIC is een certificaat van het Linux Professional Institute. Dit instituut wil de professionele inzet van Linux, open source en vrije software te ondersteunen.

Leveranciersonafhankelijk

‘De bereidheid van Novell om zijn eigen trainings- en examenprogramma aan te passen aan de eisen van LPIC-1 toont aan dat Novell inziet dat de ict-sector behoefte heeft aan professionals met een leveranciersonhankelijke Linux-certificering die breed inzetbaar zijn', zegt ceo Jim Lacy van LPI.

LPI Nederland werkt al samen met het kenniscentrum Ecabo. Dat betekent dat ict-leerlingen binnen tijdens hun mbo-opleiding naast het gewone diploma ook een of meer  LPI-certificaten kunnen halen.

Voorzitter Emiel Brok van LPI Nederland zei eerder tegen Computable dat hij pleit voor een leveranciersonhankelijk certificaat voor Linux. ‘Wij zien dat bedrijven behoefte hebben aan ict'ers die deskundig zijn op het gebied van Linux', zegt hij. ‘Organisaties die LPI-gecertificeerde medewerkers in dienst nemen, hebben daardoor alle vrijheid te kiezen welke Linux-distributie zij willen gebruiken.'

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

En zo hoort het ook!
Nu er nog voor zorgen dat het (ict, lager, voortgezet en hoger) onderwijs vendor-neutraal les kan geven, en we zijn op de goede weg.

Dan leren studenten eindelijk informatica en ict zoals het zou moeten, from the ground up en voeren geen klik-klak-klaar kunstjes op een platform zonder dat ze weten wat er precies gaande is onder de motorkap


"De echte ICT-ert is MULTI-platfrom inzetbaar!"

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-02-10T15:32:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.