'Tekort aan ICT'ers geldt ook voor Nederland'

Branchevereniging ICT~Office onderschrijft de mening van de Europese werkgeversorganisatie BusinessEurope dat de Europese Unie iets moet doen aan het tekort aan ict'ers. 'Hoewel de arbeidsmarkt er momenteel wat minder rooskleurig uitziet, verwachten wij ook in Nederland weer een tekort', laat woordvoerder Lucas Stassen weten. Volgens de Nederlandse brancheorganisatie is het grootste probleem dat vraag en aanbod in de ict-sector niet op elkaar aansluiten.

BusinessEurope, waar onder andere VNO NCW onderdeel van uitmaakt, stelde in een rapport met adviezen aan de EU om de Europese economie uit het slop te helpen, dat actie geboden is. Met gespecialiseerde trainingsprogramma's en andere educatiemaatregelen moet de EU op de veranderende behoeften op ict-gebied inspelen. Ook zou de migratie van hoogopgeleiden naar Europa moeten worden versoepeld.

Dubbele vergrijzing

Dit geldt volgens Stassen ook voor Nederland. 'Er zijn nog steeds bedrijven die ict'ers zoeken maar de specialisten die zij nodig hebben niet kunnen vinden. Het is heel vervelend dat er momenteel ict'ers buiten de boot vallen, maar de verwachting is dat het tekort na de crisis  weer snel toeneemt. Dit komt door de zogenoemde dubbele vergrijzing. Dit betekent dat ondanks de verhoging van de aow-leeftijd de uitstroom van ict'ers enorm stijgen, terwijl er tegelijkertijd weinig aanwas is van jongeren op de ict-arbeidsmarkt.' Dat de tarieven in de ict-sector zijn gezakt is volgens Stassen ook inherent aan de crisis.

De discussie met betrekking tot het tekort aan ict'ers moet volgens Stassen dan ook gaan over de mismatch die er is tussen de kennis en vaardigheden van de ict'ers zonder baan en de vraag uit het bedrijfsleven. Ook volgens werkgeversorganisatie VNO NCW die participeert in BusinessEurope is het nodig om juist nu te werken aan het oplossen van tekorten. 'Wij komen uit een periode met grote arbeidsmarkttekorten. Door de crisis is de ict-markt momenteel ingezakt, maar wanneer de economie weer aantrekt zal dit weer omslaan en hebben wij weer te maken met een tekort op de arbeidsmarkt', laat een woordvoerster weten.  

  

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Blijkbaar weten ze bij ICT~Office niet wat dubbele vergrijzing betekent. Het betekent namelijk dat binnen de groep 65-plussers het deel van 80-plussers toeneemt. Ik denk niet dat onder de ICT-ers veel 80-plussers zijn die vervangen moet worden. Ik ken geen 80-plusser die in de ICT werkzaam is en daag ICT~Office uit om de aantallen 80-plussers in de ICT te leveren.

ICT~Office, wees eens wat realistischer, dapperder en creatiever. Kijk eens naar het initiatief van IBM. Er zijn zat starters en werkloze ICT-ers die bijgeschoold kunnen worden om de mismatch te bestrijden. Wacht niet steeds op de overheid. Neem zelf eens het initiatief in plaats van een beetje napraten wat anderen zeggen, zonder te snappen waarover ze het hebben.

Wat een @nzin artikel weer.
De mensen die werkeloos thuis zitten kunnen niet opgeleid worden tot specialist?
Met andere woorden: de mensen die niet aan het werk zijn op dit moment zijn te dom om aan te nemen?!

De vergrijzing die aangehaald wordt:
Starters kunnen niet eens een baan vinden, en ouderen worden niet aangenomen.

Korte termijn visie van de bedrijven zijn de oorzaak van het tekorten voor een bedrijf.
Niet het aanbod van personeel of zogenaamde specialisten.

Dit is gewoon een herhaling van het vorige persbericht over het gelobby van VNO NCV. Daar verscheen een hele reeks aan negatieve reacties onder.

Waarom dan weer zo'n artikel plaatsen?

Mark, je hebt gelijk. Waarom dan weer zo'n artikel plaatsen? We vragen het aan Kim de Vries waarom zij liever knipt en plakt dan in de materie te duiken en deskundigen te gaan raadplegen.

Journalist bij Computable zijn is niet gemakkelijk. Je moet analytisch zijn, kunnen schrijven/redigeren, je netwerk hebben in de ICT en heel veel van ICT afweten. Je teksten moeten immers aansluiten bij de doelgroep.

Genoeg icters die nu thuis of op de bank zitten.

Een ander probleem is dat bedrijven (en dat geldt niet alleen voor de ict bedrijven) hun w & s hebben uitbesteed aan organisaties die de waarde van werknemers niet kunnen beoordelen. Teveel goed gekwalificeerde en dus ook oudere specialisten die best willen worden omgeschoold of uberhaupt willen deelnemen vallen op die manier buiten de boot. Het komt er per saldo op neer dat de bedrijven hun eigen tekort creeren en het niet alleen aan het aanbod van de markt ligt. Zoals Jan al schreef er zitten genoeg ict'ers thuis op de bank.

Een tekort aan ict'ers is onzin.

Waar die bedrijven een tekort aan hebben zijn hbo'er, liefst 18 jaar, met een paar jaar werk ervaring die ze voor een paar euro's kunnen laten werken.

Er zitten genoeg ict'er thuis, ook al zijn dat vaak wat oudere mensen, en misschien hebben ze geen hbo, het zijn toch mensen, die je vaak met wat bijscholing weer aan het werk kunt krijgen om een bepaalde taak te doen.

Bedrijven moeten eerst eens naar zich zelf kijken en naar hun eisen, die ze stellen in hun vacatures, die ze nog open hebben staan.

Als ik de vacatures doorlees, vraag ik me af en toe wel eens af hoe ze mensen kunnen krijgen met de eisen die gesteld worden in een vacature.

Het tekort aan goede! icters was al tientallen-jaren bekend als je berichten in de eigen hollandse ictvakliteratuur nog kunt vertrouwen.

Collega's Mag ik even uw aandacht door dit zinnetje
...
"Ook zou de migratie van hoog opgeleiden naar Europa moeten worden versoepeld"
...
1. De overheid zet in nederland bewuste kl*te opleidingen op ictgebied neer. Hierdoor word een SCHAARSTE VEROORZAAKT door de overheid zelf. Dit geeft weer een STRUCTUREEL GEBREK aan kwalitatief goed personeel.
2. Hierdoor gaan puur hollandse ict-bedrijven naar de verdommenis, wegens gebrek aan goed personeel of worden opgekocht door grote INTERNATIONALE multinationals.
3. Hierdoor kunnen MEER en WEL GOED GEKWALIFICEERDE buitenlandse krachten onze hollandse grenzen binnen gesleept worden

New World Order, Globalisation scenario:
Dit is een uitvoering van een New World Order scenario - uitgedacht door "Council of Foreign Relationship"!
PROBLEM:
We willen de individuele landsgrenzen in europa kapot hebben om een superstaat te stichten. Dus we laten, via rotte opleidingen, ervoor zorgen dat er bewust slecht personeel afgeleverd word in nederland
REACTION:
Bedrijfsleven schreeuwt AL JAREN on goede mensen..Dames en Heren 'klagend bedrijfsleven", bent u nu WAKKER? Bent u nu bewust wat er gebeurd?
SOLUTION:
Via multinationals, buitenlandse arbeidskrachten importeren gelijk de 17 eeuwse slavenhandel, waar nederland zo goed in was.

Hierdoor verdampt een pure hollandse samenleving, pure hollandse zaken, pure hollandse arbeidsplekken, en word nederland steeds meer een HOL-LAND aangaande authentieke hollandse zaken.

DOEL:
Het creeren van een europesche superstaat, waarbij geen ENKEL nationaal item meer aanwezig is. Deze BEWUST GECREE-ERDE ICTER-ARBEIDS-KRACHTEN CRISIS is expres gemaakt en dient bovenstaand doel.

De lokale bevolking, die nog blijft geloven in een herstel van de ictwerkgelegenheid in eigen markt, doro de overheid en instanties zoals ICT-Office is gewoon de _|_ . Word wakker allemaal. ICT-Office maakt ook onderdeel uit van deze beweging!! en doet geen moer voor je als nederlandse ict(st)er. Ja een beetje oh-en maar das ook alles, de acties blijven uit,let maar op.

Dubbel vergrijzing:
Let hier ook weer even op dit zinnetje collegas:
>>
"Er zijn nog steeds bedrijven die ict'ers zoeken maar de specialisten die zij nodig hebben niet kunnen vinden".
>>
Ze WILLEN ze ook niet vinden!

"Het is heel vervelend dat er momenteel ict'ers buiten de boot vallen"
Precies... hier geeft de "branchervereniging" zich bloot, laat ze haar ware aard zien.
Die "buiten de boot ict-er" zijn al LANG EN BREED AFGESCHREVEN, GEDUMPT, GELOOST voorgaande jaren onder excuses als krediet-crisis-hoax en mogen zelf zien hoe ze weer aan inkomsten komen!!!.

"Dat de tarieven in de ict-sector zijn gezakt is volgens Stassen ook inherent aan de crisis"
Precies daar gaat het om!
Gooi OUDERE en DUURDERE NEDERLANDSE ict-krachten op straat, zing het effu uit tijdens de krisis, en importeer GOEDKOPERE buitenlandse "gekwalificeerde" arbeiders op de plekken van de - voormalig - te dure nederlandse ict-ers!

ZONDER VEROORZAKER geen structurele oplossing:
Zolang we als icters maar blijven luisteren en geloven in deze bewust gecreerde onzin van "branchevereniging" ict-office...
>
Zolang we maar met zijn alleen blijven focussen op de bewust veroorzaakte mismatch (tussen opleidingen en bedrijfsleven) komen we niet - met zijn allen - toe aan het AANWIJZEN EN OPSPORINGEN VAN DE VEROORZAKERS van deze ellende.

>> Hint?
Die zitten fijn in bij het EU hoofdkwartier in BRUSSEL en op het binnenhof in DEN HAAG, ver buiten schot van iedere arbeidersmarkt gril, die ze zelf veroorzaken!!

Ergo:
Je word - als nederlandse ict(st)er bewust ge______ door je eigen regering op lokaal en europees nivo.
Als je niet voor jezelf zorgt ga je naar de ..... of MOET je wel verhuizen naar het buitenland om te kunnen blijven werken in de ict. Dit is een gluiperige georganiseerde NWO beroeps-bevolkings-verhuizing!

Kan iemand hier een rijtje met specialismen noemen waar een tekort aan is? En waar die vacatures dan te vinden zijn? Wordt eens concreet i.p.v. in algemeenheden te blijven hangen!

Monsterboard:
PHP: 232 vacatures
Java: 521 vacatures
Oracle DBA: 52 vacatures

IT Jobboard:
PHP:138 Vacatures
JAVA: 412 Vacatures
Oracle DBA: 67 Vacatures

Nuwerk.nl
707 ICT vacatures.

Ok, links/rechts paar dubbelen en sommigen reeds vervuld.

Dit in de grootste Nederlandse recessie ooit! Een % economische groei en deze aantallen vervijfvoudigen. Berichtgeving zoals hierboven valt dan niet weg te wuiven toch?

Er zijn ongeveer 250.000 mensen werkzaam in de ICT in Nederland, dus als er ongeveer 1.000 vacatures zijn is dit heel erg weinig. Op dit moment is er dus absoluut geen tekort aan ICT-ers, eerder een overschot. Dat klopt ook wel gezien het hoge aantal ict-ers dat bij detacheerders op de bank zitten.

Rob, dank voor je getallen. Toch vraag ik me af, als bedrijven zo wanhopig zijn om mensen te vinden, waarom staan er dan bijna nergens salarisindicaties bij de vacatures? Ik zie wel vaak 'marktconform', maar dat is nu eenmaal erg laag. (meestal 2x zo laag als bijv. in de USA)

Is een salarisindicatie geven in een vacature 'not done' ofzo?

Cijfers kloppen niet met de werkelijkheid. Ik kan prima PHP-en. Daarnaast beheers ik uitstekend CSS, Javascript en SQL. Toch word ik afgewezen omdat ik dit binnen een baan nooit heb gedaan. Hoezo tekort?

Martijn, als er ca 10.000 werkloze ict-ers zijn op 1.000 vacatures, dan moet een redelijke match mogelijk zijn.

Volgens Artikel'
'Er zijn nog steeds bedrijven die ict'ers zoeken maar de specialisten die zij nodig hebben niet kunnen vinden. Het is heel vervelend dat er momenteel ict'ers buiten de boot vallen, maar de verwachting is dat het tekort na de crisis weer snel toeneemt. Dit komt door de zogenoemde dubbele vergrijzing
This just don't make no sense!!!Ict'ers zonder baan die besckibaar zijn komen niet aan de beurt. Maar men klaagt over een tekort.
Als men deze Ict'er bijschoolt, wat makkelijker is dan kan men sneller de tekort aan ict'er baan opvullen.
Iemand die aardig wat over IT weet is sneller bij te scholen. Om specialisten te zoeken wat erg veel tijd en energie inneemt, komt je duurder uit.
Men moet gewoon iedereen aannemen die wat over IT weet en verder op cursus sturen voor de benodigde certificaten. Dit helpt alle gaten in de IT op te vullen en ook de economie.
De mens moet eenmaal blijven werken, daarom zijn wij hier op aarde niet om te zueren en ook niet om het moeilijk te maken voor een ander.
Samenwerking, begrip voor elkaar en geduld en natuurlijk eerlijk en open zijn met elkaar, dan kunnen vele dingen opgelost worden.
Als we een gezonde toestand terug willen zien in de IT wereld dan moet met zich afvragen,ben ik wel het probleem of, ben ik deel van de oplossing.
Just think about that people.

Kennis is voor de CEOs louter een te dure productie-factor geworden, die goedkoper gemaakt moet worden, dus Nederlandse kennis verzamelen, documenteren en hups zo in de handen geworpen van de goedkopere Aziaten. Kosten probleem opgelost toch en zo kan er ook meteen flink gesneden worden in het lokale personeelsbestand.
Die lokale koe kan zo mooi leeg en opgevouwen de vuilnisbak in.

Clou: De oude vertrouwde Piraten cultuur heeft de goederen handel cultuur 1 op 1 toegepast op de handel in kennis en innovatie.
Je moet toch wat als je als moderne notabele geen slaven meer mag verhandelen ?

Ach we weten het toch ook eigenlijk allemaal wel, maar wat kun je er nou als uitgemolken kennisarbeider/slaaf aan doen?

Nou het volgende misschien:

Documenteer braaf, maar geen whitepapers en zeker niet Low Level
Documenteer niet reproduceerbaar, want vakkundige collega kan ook reproduceren met high level documentatie en de goedkopere krachten vaak niet.

Houd innovaties voor u en geef ze niet aan werkgever (zelf gebruiken)
Doe alsof u uw werk handmatig verricht en zeg niets over scripting

Geloof managers niet wanneer ze claimen gedragsdeskundige te zijn.
Dit is alleen bangmakerij, waarmee ze doen alsof zij jou doorhebben.
Feit is, ze snappen vaak niks van ICT, liegen te veel en bluffen te vaak

Vraag managers waar ze een deadline inhoudelijk op baseren en geloof niet in onzin zoals voor zoveel servers staan max zoveel uren.

Accepteer ook geen overwerk als ze structureel weigeren om genoeg personeel aan te nemen of zogenaamd kunnen vinden (omdat ze te duur zijn). Ik heb al een aantal collega's met hartritme problemen meegemaakt na een weekend overwerk ellende, dus gewoon tent af laten branden en je eigen hartje sparen.

Trap niet in die onzin excuus manage your managers expectations.
Feit is, dat wat zij vergeten / niet weten zo op jou bord wordt gezet.
Dit smoesje ontstaat uit pure onkunde / incompetentie van manager
Wat je niet weet kun je niet vragen, er zijn 1,000,000 vragen mogelijk.

Werkgevers zijn verplicht middelen te verstrekken die nodig zijn voor uitvoering van werkopdrachten, als jij dingen nodig hebt en je krijgt ze niet, verwijs dan rustig door naar de arbowet.

Laat je telefoon eens per ongeluk opnemen terwijl je even naar de WC gaat of een peuk roken en kijk dan wat er wordt gezegd.

Houdt de proxy server eens wat vaker in de gaten, om te zien hoeveel tijd jouw manager besteedt aan vrijetijds-surfen op het web in de baas zijn tijd en laat het maar ergens (anoniem) lekken zodat het bij zijn baas terecht komt.

Is het je al eens opgevallen, dat het altijd slechter wordt als je langer zit bij een werkgever, aardige managers kosten het bedrijf teveel geld aan personeel, dus de grootste kwaadaardige narcisten blijven over om het personeel te mangelen voor grotere winsten. Managers die de eerlijk zijn geven veel te hoge cijfers op jaarlijkse voortgangsgesprekken en moeten het veld ruimen voor harteloze wolven, die er geen probleem mee hebben, om een goed presterende medewerken te onderwaarderen als voorbereiding op eventueel goedkoop en snel ontslag (iemand met slechte voortgangsgesprekken) is makkelijker en goedkoper te ontslaan.

Als je veel script, leer dan Java programmeren, zodoende kun je automations maken, die altijd en overal werken en zich als script gedrsgen terwijl je geen sourcecode vrijgeeft en zorg dat ie kort na uitdienst gaan toevallig storing heeft.

En zo kan ik nog wel even doorgaan, maar de lijst met rattengedrag van werkgevers wordt gewoon te lang en geloof me, ze zijn ALLEMAAL het zelfde !

Geef niet teveel van jezelf en geloof niet in het lied van saamhorigheid, de werkgever gedraagt zich er zelf helemaal niet naar !

En uh overuren claimen of gewoon om 17:30 naar huis gaan, want gratis werken doen we niet !

En als je werkgever je vraagt: je doet het toch niet voor het geld, dan antwoord je maar gewoon: Net zo min als jullie, goedenavond!

Vriend van mij is al een paar keer afgewezen omdat hij overgekwalificeerd zou zijn. Maar dat soort mensen kan in een IT bedrijf door innovatie en inzicht de omzet significant verhogen.

Dat tekort is er gewoon niet. Kwestie van beter zoeken en niet voor een stuiver op de eerste rang willen zitten.

Werkgevers zullen altijd sneller zeggen dat er een tekort is aan werknemers. Hoe meer werknemers, hoe meer zij de loonkosten kunnen drukken. Wat ze eigenlijk bedoelen is: liever een jonge allochtone loonslaaf die niet klaagt over de arbeidsomstandigheden, dan een mondige lastige Nederlander die misschien wat ouder is. Tja wat moet ik zeggen, vul zelf maar wat krachttaal in hier!

Zowel de journalistiek en de branche organisatie(s) hebben weer eens boter op hun hun hoofd! Er is GEEN tekort aan ICT-ers! Er is hooguit een tekort aan willige slaafse marionetten die voor een habbekrats essentiele bedrijfsprocessen ontwerpen, bouwen, configureren en beheren. Er is WEL een OVERSCHOT aan overmoedige, bonus-graaiende financiele piepeltjes die denken dat ze met hun korte termijn denken nog flink wat pegels aan het bedrijfsleven kunnen onttrekken.

Heel, heel jammer, dat een medium als computable.nl meewerkt aan deze negatieve en FOUTIEVE toonzetting. Laat de branche nou eens iets POSITIEFS doen om de ICT bedrijfstak weer op de rit te krijgen!

@RV je hebt het goed gezien!
@Rob van Elburg: tellingen van de vacatures op deze wijze zijn volstrekt zinloos:
1. zoals je al aangeeft zitten er dubbelen in.
2. een aantal bedrijven publiceert vacatures als een soort reclame of om te kijken of ze wellicht een goedkope topper binnen kunnen slepen. vaak is er helemaal geen vacature!
3. dubbelen komen ook voor doordat bijv. een bedrijf een vacature stelt en 5 matchingbedrijven de vacature overnemen en de eisen verhogen. het lijken dan aparte vacatures maar dat is niet zo. bewijzen hiervan heb ik uitgebreid aangetroffen, een vacature op HBO niveau en MBO diploma werd er een waarin HBO diploma nodig was en werd door een volgende overtroffen door de eis van een WO diploma.
Lust u nog peultjes?

Ik begrijp dat er nog steeds mensen uit India ingevlogen worden, dat er nog steeds sprake is van OUTS!ourcing en dat er tegelijkertijd duizenden ict-ers op de bank zitten... Kijk eens naar het aantal reacties soms binnen het uur op sommige free-lance sites....

Ondertussen zie je typische trucjes in advertenties... zoals een dringende eis dat de ict-er Hongaars moet spreken... bij een Nederlandse bank dus....

Er zit nog een grote klap aan te komen analoog aan de financiële crisis. Door het korte-termijn denken is er veel uitbesteed aan buitenlandse partijen. Eigen mensen met veel kennis van het eigen bedrijf, zijn ingeruild voor mensen in het verre die weinig tot niets weten van de business waar ze voor moeten werken. "Files" wordt probleemloos vertaald in traffic-jam. Erg logisch wel in de mainframe hoek.... De mutatie-graad van de mensen in het verre is ook groot. Na een periode van inwerken van veelal slechts enkele maanden, kunnen ze weer elders een paar centen meer verdienen en zijn ze weer weg. Opnieuw start er dan een troosteloze periode waarin alles ongeveer letterlijk moet worden voorgekauwd voor zaken die je zelf in een fractie van die tijd zou hebben gerealiseerd. Want dat is ook zo een aspect: zoiets simpels als een update-cyclus bij fouten in software. Als een programmeur zijn zelf ontdekte fouten verbetert, is de cyclus van source-verbetering t/m testen vaak in minuten tijd doorlopen. Als er een extra schijf of afdeling tussen zit, dan duurt zo een cyclus vlot een dag. Als het een buitenlandse club is, dan duurt zo een cyclus vlot een week, waarbij de kans op succes bij een langere cyclus omgekeerd evenredig is aan de doorlooptijd. Dus ook het aantal cycli neemt toe. De zaken zodanig organiseren dat er langere cycli ontstaan, is dus vooral kostbaar en het extreem inleveren van effectiviteit.

Als nu de concurrent komt met een fraai nieuw product en je wilt graag hetzelfde product aan je eigen klanten kunnen aanbieden want je merkt al dat de klanten wegtrekken, wat ga je dan doen als je inmiddels geen eigen experts meer in dienst hebt? De huidige ict-afdelingen van menig groot bedrijf zijn een schim geworden van wat ze ooit waren, dank zij het winstbejag van het hoger management. Van de effectiviteit van die afdelingen is weinig tot niets over. De ene dwaze beslissing na de andere volgt. Dot-net zou het moeten zijn in plaats van het traditionele mainframe. Alsof daar een financiële instelling op zou moeten willen leunen.

Dit artikel heeft een hoog dronken aardbeien karakter, net als een hoop omhooggevallen lieden die niet gehinderde door enige kennis van zaken de leiding hebben over de ict-afdeling bij menig financiëel instituut. De rampzalige gevolgen daarvan, tekenen zich iedere dag meer en meer af. Een aanstaande crisis zal de ict-crisis zijn. Niet zozeer over een tekort aan ict-ers, maar een opeenstapeling van management-domheid die tot uitholling van de bedrijfs-eigen ict-slagvaardigheid heeft geleid, gebrek aan kennis-management dat keihard nodig is in een tegenwoordige omgeving waarin keer op keer overdracht moet plaatsvinden, gebrek aan kennis m.b.t. betrouwbaarheid van ict-omgevingen, gebrek aan beleid m.b.t. kwaliteit, een totaal gebrek aan inschakeling van deskundige adviseurs op de ontwikkel-werkvloer, enz. enz. Alles wordt gestuurd op basis van geld. Alsof dat helpt.

Een oude zegswijze is: "if you pay peanuts, you buy monkeys". Over de graaiende leiders die ons de nog immer en ongekend voortwoekerende crisis ellende hebben gebracht: "als apen hoger klimmen willen, ziet men slechts de blote billen".....

Wanneer zou men tot het besef komen dat het nemen van beslissingen op het hoogste niveau, minimaal het kwalitatieve advies op het hoogste niveau vereist.

In ieder geval is dit artikel absolute onzin, tendentieus en mee-praterij met de nog immer coorporate annorexia veroorzakende so called managers.

"Een open deur intrappen", kent u die uitdrukking ? Een tekort uit strategisch geplaatste idioten misschien, maar dat is nogal inherent aan de IT industrie, niet ? Ik vraag me af, buiten alle lachwekkende slimmigheidjes van vlotte managers, hoe veel projecten er eigenlijk *niet* gebeuren vanwege zulks structureel tekort..
Ik ben wel blij met de huidige protesten. Wellicht binnenkort eens een revolutie.. en dan iedere IT-er met een iq lager dan 120 vermalen tot koekjes.

Wauw, wat een reacties!
Zullen we alle geboden oplossingen voor het 'tekort' eens samenvatten en opsommen?

Dan kunnen we dat stiekem inzenden als een persbericht en wie weet wordt het gewoon overgenomen.

@crox

Hulde voor uw reactie !

Outsourcing brengt slechts armoede en is onetisch ondernemen. Een bedrijf dat zich hier in Nederland vestigt, dient dan ook lokaal te investeren in personeel.

Toch maar weer reageren. Zolang net afgestudeerde marketing meisjes die net beginnen hetzelfde salaris krijgen als de ervaren DBA-er van 35 met gezin is er geen tekort aan ICT-ers.

Het aantal mensen dat in de IT werkzaam is als Change Manager, Problem Manager, Incident Manager, Demand Manager, Supply Manager, Customer Liaison Manager, Account Manager, Itil Manager, Outsourcing Manager neemt zodanig toe, dat de echte techneuten gemarginaliseerd dreigen te worden. Daardoor wordt ook het produkt IT nodeloos duur, waardoor de klant uiteindelijk teveel betaald en te weinig service krijgt.
De IT lijkt hierdoor eenzelfde lot beschoren als de zorg en het onderwijs.

Tot mijn spijt ben ik vergeten uit te leggen wat bij veel bedrijven verstaan word onder onvervulde vacatures. Het is niet dat het werk dat blijft liggen, dat word gedaan door zelfstandigen. Deze zelfstandigen zijn gekwalificeerd voor de aangeboden baan maar willen niet werken voor een salaris dat hetzelfde of zelfs lager is als het salaris van voornoemde marketing meisje. Het probleem van onvervulde ICT vacatures is dan ook een niet bestaand probleem. Het echte probleem is tweeledig: niet investeren in opleidingen voor (nog niet) gekwalificeerd personeel en het niet willen betalen van een reeel loon. De ervaring hierboven is opgedaan bij een multi-national met beursnotering.

Tot mijn spijt ben ik vergeten uit te leggen wat bij veel bedrijven verstaan word onder onvervulde vacatures. Het is niet dat het werk dat blijft liggen, dat word gedaan door zelfstandigen. Deze zelfstandigen zijn gekwalificeerd voor de aangeboden baan maar willen niet werken voor een salaris dat hetzelfde of zelfs lager is als het salaris van voornoemde marketing meisje. Het probleem van onvervulde ICT vacatures is dan ook een niet bestaand probleem.

Dit topic is een goudmijn voor bedrijven met een tekort aan ICT'ers.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-02-12T13:57:00.000Z Kim de Vries
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.