Atos leidt ambtenaar op tot manager e-diensten

Dit artikel delen:

Ict-dienstverlener Atos Origin biedt gemeentemedewerkers samen met de Bestuursacademie een opleiding tot Programmamanager e-Dienstverlening. Deze opleiding leert deze medewerkers hoe het Nationaal Uitvoeringsprogramma Dienstverlening en e-Overheid (NUP) te vertalen naar de gemeentelijke praktijk. De dienstverlener is verantwoordelijk voor de inhoud van het programma, de Bestuursacademie verzorgt de logistiek en administratie.

De opleiding is bedoeld voor gemeentemedewerkers die bezig zijn met programma's en projecten voor e-dienstverlening. ‘Dat zijn vaak i&a-coördinatoren, maar dat kan ook een hoofd Publiekszaken zijn', zegt docent en e-Advisor Ton Pijpers. Hij merkt dat bij de gemeenten onduidelijkheid heerst over het NUP. ‘Voorheen had je de EGEM I-teams. De subsidie voor die teams is afgebouwd en de teams zijn ergens anders ondergebracht. Wij springen in het gat dat er is, nu de teams er niet meer zijn.' Naast Pijpers zal ook een gemeentesecretaris een aantal lessen verzorgen.

De training duurt drie dagen. De cursisten leren over de uitgangspunten van het NUP en de effecten op de gemeentelijke organisatie. De opleiding is gebaseerd op de kaverblad-methodiek van Atos Consulting. Die kijkt naar de vier belangrijkste pijlers in een organisatie (bestuurlijk niveau, het niveau van processen, it en cultuur). De opleiding biedt inzicht in de gevolgen van het NUP voor de inrichting van de organisatie en de verdeling van de taken en verantwoordelijkheden. Na afloop ontvangen de deelnemers een certificaat.

Digitaal afhandelen

Het Nationaal Uitvoeringsprogramma Dienstverlening en e-Overheid moet ervoor zorgen dat in 2015 80 procent van de vragen van burgers en bedrijven door de gemeente digitaal wordt beantwoord en afgehandeld. ‘Gemeenten staan hierbij voor de keuze de digitalisering van hun organisatie in een keer of in fasen te realiseren', zegt Pijpers. ‘Een integrale en beleidsmatige aanpak is hierbij onontbeerlijk.'

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Waar kan ik online meer informatie vinden over de cursus inhoud en inschrijfprocedure? Kon zo snel op 'http://www.nl.atosorigin.com/nl-nl/services/sectoren/overheid/default.htm' niks hierover vinden.

Beste Younes

Meer informatie kan je vinden op de pagina digitale dienstverlening onder lokale overheid van de atos Consulting pagina. Hierbij de link voor rechtstreekse benadering: http://www.nl.atosconsulting.com/nl-nl/services/sectoren/publieke_sector/lokale_overheid/digitale_dienstverlening/default.htm

inschrijven of aanvullende informatie is te vinden op:
http://www.bestuursacademie.nl/opleiding/Financi%26euml%3Bn%2C%20Belasting%20en%20Informatievoorziening/Informatievoorziening/4891.html

Contactpersoon
Ida van Zutphen
E-mail: i.van.zutphen@bestuursacademie.nl
Telefoon: 030-2142971

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-02-23T10:40:00.000Z Rian van Heur


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.