IT Staffing biedt ZZP'er sociale zekerheid via BV

sparen

Detacheerder IT Staffing biedt zelfstandige ict'ers samen met Uniforce de mogelijkheid werknemer te zijn van hun eigen besloten vennootschap. Ict'ers sluiten dan aan bij het initiatief ZZV BV van Uniforce. Het voordeel is dat de zelfstandige dan niet meer hoeft te voldoen aan de voorwaarde van drie opdrachtgevers en sociale verzekeringen kan gebruiken. Via IT Staffing maken inmiddels vijf ict'ers gebruik van deze constructie.

Een zelfstandige wordt eigenaar van een besloten vennootschap (bv). Daarvoor moet hij wel de gebruikelijk 18.000 euro inbrengen. '80 procent van dit bedrag wordt ingebracht door de freelancer, ZZV BV brengt de overige 20 procent in', zegt controller Bert Schouten van IT Staffing. Hij is voor de detacheerder bezig met het initiatief. ‘Een zelfstandige kan voor dit bedrag een financiële regeling treffen, die mogelijkheid biedt Uniforce. Maar het inbrengen van het geld is eigenlijk niet zo'n probleem.'

De zelfstandige wordt dan werknemer van zijn bv. Hij krijgt elke maand een vast salaris. ‘Dit salaris voldoet aan de gebruikelijke loonregelementen', zegt Schouten. ‘In de praktijk is het niet meer dan 40.000 euro op jaarbasis.' Daarnaast kan een zelfstandige kiezen voor secundaire arbeidsvoorwaarden, bijvoorbeeld een goede pensioenregeling of lease-auto. Dit gaat wel van de winst van de onderneming af. Ook betaalt de zelfstandige maandelijks 175 euro vaste abonnementskosten aan ZZV BV. Deze kosten worden van de omzet afgetrokken. De winst is 100 procent voor de zelfstandige.

Directeur grootaandeelhouder

Een zelfstandig ict'er kan er natuurlijk ook voor kiezen zonder tussenkomst van ZZV BV een bv op te richten. ‘Maar dan is hij directeur grootaandeelhouder en moet hij toch een Verklaring Arbeidsrelatie (VAR) hebben', zegt Schouten. Deze VAR krijgt een freelancer alleen als hij drie opdrachtgevers heeft.

‘In de ict duren projecten vaak lang, waardoor een ict'ers soms een heel jaar bij één opdrachtgever zit', zegt Schouten. ‘Door aan te sluiten bij dit initiatief, kan de zelfstandige toch continuïteit aan zijn opdrachtgever bieden.'

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Volgens mij is het zo dat je al bij meer dan 5%aandelenbezit DGA bent, met alle gevolgen van dien (in het geval dat je ook in deze bv werkzaamheden verricht).

Geen oplossing dus, slechts alleen extra kosten,

Dit soort constructies is drie jaar geleden al uitgevogeld, navraag bij Belastingdienst levert een heel andere verhaal op, je bent en blijft een DGA.
En de VAR krijg je ook al heb je geen drie opdrachtgevers per jaar, de Belastingdienst kijkt naar het geheel van je werkzaamheden.

Vreemd dat er een IT Staffing advertentie als nieuwsbericht wordt gepubliceerd...

Inderdaad is het bijzonder dat men deze reclame als nieuwsbericht plaatst, terwijl er veel betere objectievere redactionele stukken bestaan die niet geplaatst zijn/worden.
Dit is een dure oude verzuurde wijn in een nog op de plank liggend leeg flesje wat een nieuw labeltje krijgt.
De informatie is eenzijdig en de nadelen worden niet uitgelicht. Los van het feit dat het een heel dure constructie is.
Wat mij zeer tegenvalt is dat IT-Staffing op deze manier afstand neemt van het werkelijke belang van zelfstandigheid en zelfstandigen. Iets meer in eigen belang dan in gezamenlijk belang.
En dat men de zelfstandige met deze dure oplossing wilt opzadelen, tja, "Change, you can" kan ook weleens missertjes opleveren. "Change, you do not have too !"

De 18.000 EUR bij oprichting van een BV stelt niets voor. Na oprichting kun je het er direct weer uithalen. ZZP'ers zijn slimmer uit door zelf een BV op te richten en van daaruit te werken. Een DGA met BV kan prima zonder VAR werkzaamheden verrichten.

Leuk idee om collectief voor de ZZP'ers onder de paraplu van Uniforce diensten in te kopen en door te verkopen, volgens mij kiest de ondernemende zelfstandige toch beter door het even zelf te regelen...

Dit kun je toch ook gewoon via Uniforce zelf doen? Wat is de reden dat ze hier van alles voor optuigen? Doen ze dat voor die 5 man? Ik krijg overigens gewoon een VAR terwijl ik ook wel eens 1,5 jaar bij een klant aaneengesloten heb gezeten, volgens mij zelfs via een werkmaatschappij van IT-Staffing dus ik snap de ophef niet zo.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-02-24T10:29:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.