Erasmus Universiteit naar finale Imagine Cup

Een team van de Erasmus Universiteit Rotterdam gaat Nederland vertegenwoordigen tijdens de wereldwijde finale van de programmeerwedstrijd Imagine Cup van softwaremaker Microsoft. De drie Rotterdamse studenten willen een groen productlabel ontwikkelen dat consumenten moet helpen bij het aankoopproces. Tijdens de wereldwijde finale van de wedstrijd doen zeventig teams mee.

De studenten Daniëlla en Melissa Bal en Jasper Baljeu gaan de software van Microsoft gebruiken om consumenten te helpen bij de aankoop van een product met een groen productielabel. Het thema van dit jaar is de milleniumdoelen. Het idee van de Rotterdamse studenten helpt bij milleniumdoel zeven, een duurzaam leefmilieu.

Het team maakt een website waar de informatie op te vinden is. Hiervoor moet een database van producten worden gemaakt. Ook willen ze dat het mogelijk wordt de producten te scannen. Daarvoor gebruikt het team een mobiele applicatie van Microsoft.

Het ontwerp voor de website is af, alle overige software moeten de studenten nog ontwikkelen. Daarvoor hebben ze vier maanden de tijd. Tijdens de finale van de Imagine Cup moet er een werkend prototype staan. ‘We gaan nu uitstippelen wat haalbaar is om te maken. Hierbij en bij het maken van het product krijgen we hulp van Microsoft Nederland en zijn partners. Het is een kwestie van goed plannen en elke dag een beetje werk doen,' zegt Daniëlla Bal.

Nuchter

Bal is nuchter over de kansen van het team in Polen. ‘Ik heb nog geen ideeën van de andere teams gezien of gehoord. Er doen zeventig teams mee, onze kans is een op zeventig.'

Academic manager Maarten-Jan Vermeulen van Microsoft Nederland heeft meer vertrouwen. ‘We hebben de Nederlandse competitie dit jaar wat anders ingericht dan andere jaren. Toen moesten de teams bij de Nederlandse competitie al een werkend prototype opleveren. Nu de teamleden al vroeg weten dat ze meedoen aan de finale, gaan ze misschien wat serieuzer aan de slag om een mooi product neer te zetten', zegt Vermeulen.

Vorig jaar won ook een team van de Erasmus Universiteit Rotterdam de Nederlandse finale van de Imagine Cup. Het Roemeense team won uiteindelijk de finale van de programmeerwedstrijd.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-03-04T11:03:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.