Computrain breidt virtualisatietrainingen uit

Training

Opleider Computrain gaat samen met HP Education Services en opleider Fast Lane gespecialiseerde VMware-trainingen aanbieden. Daarmee breidt de opleider de samenwerking met HP uit waarmee het al de basistrainingen VMware aanbood. De trainingen worden op tien locaties in Nederland aangeboden en gegeven door ervaren VMware Certified Instructors.

Het voordeel voor de cursist is dat de trainingen op verschillende locaties worden gegeven, zegt trainer en productmanager Bahtiyar Koçan van Computrain. ‘Wij bieden cursussen aan die aansluiten bij de vraag in de markt. We zien bijvoorbeeld veel behoefte aan trainingen in het noorden van het land en rond Eindhoven.'

Een VMware-training bestaat voor de helft uit theorie en de helft uit praktijkoefeningen. Voor die praktijkoefeningen logt een cursist in op het Remote Datacenter van HP. Dit datacenter bestaat uit drieduizend servers en heeft meer dan 750 TB aan storage. ‘De omgeving is representatief voor een werkelijke situatie. Het biedt een grote praktijkomgeving met gevirtualiseerde servers', zegt Koçan.

Basistraining

Computrain bood samen met HP al de basistraining aan. ‘We merken dat VMware steeds meer de standaard wordt, dat beheerders meer kennis willen vergaren.' Dit was voor Computrain een reden om geavanceerdere trainingen aan te bieden. De opleider verwacht dat er bij de start van de cursus zo'n twee- tot driehonderd beheerders zullen starten met de training.

Door middel van een cursus bereidt Computrain cursisten op het VCP-examen van VMware voor. Omdat de trainingen door gecertificeerde VMware-docenten worden gegeven, mogen de cursisten het VCP-examen na de cursus ook afleggen. Als men vervolgens dit examen behaalt, heeft men de titel VMware Certified Professional (VCP). Bahtiyar Koçan: ‘Veel cursisten kiezen ervoor om de certificering te behalen. Een certificaat wordt ook gevraagd door de markt.'

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-03-12T11:19:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.