Ngi wil meer vrouwelijke leden

De laatste bijeenkomst van beroepsvereniging Ngi heeft een recordaantal vrouwen getrokken. Anneke Burger-Tebbens Torringa, Divisie information officer bij verzekeraar Ohra, sprak tijdens de avond over haar ervaringen met 'de glazen muur' tussen de commerciële en ict-afdeling.' Een derde van de aanwezigen was vrouw. Dit is ongebruikelijk veel voor een Ngi-avond', vertelt Carolien Glasbergen van het platform voor ict-professionals.

Burger - Tebbens Torringa werd eerder door vrouwennetwerk Women in IT uitgeroepen tot IT manager van het jaar. Glasbergen: 'Als Ngi zijn we betrokken bij de discussie om het vakgebied ict aantrekkelijker te maken voor meer vrouwen en jongeren. Daarom hebben wij Anneke na haar presentatie het Ngi-lidmaatschap voor 2010 aangeboden. Hiermee zijn wij in ieder geval weer een stap dichterbij één van de doelstellingen van het Ngi, het aantrekken van meer vrouwelijke leden.'

Informatiemanagement

Het aantrekken van meer vrouwelijke leden, was echter niet de reden om Burger - Tebbens Torringa uit te nodigen. 'Anneke vervult binnen Ohra een belangrijke schakel tussen de commerciële en ict-tak. Dat thema past goed in het programma van de Ngi-afdeling Informatiemanagement. Vandaar dat zij is uitgenodigd', vertelt Glasbergen. 'Het Ngi staat voor kennisdelen, netwerken en vakontwikkeling vanuit alle vakgebieden van het ict-beroepenveld. Haar competenties passen goed bij die van het Ngi.'

Tijdens de bijeenkomst ging Burger - Tebbens Torringa in op de vraag hoe om te gaan met de verschillende doelstellingen van de commerciële enerzijds en ict-afdeling anderzijds. Volgens Burger - Tebbens Torringa bepalen mensen in belangrijke mate het succes van veranderprocessen. Luisteren, samenwerken en het lef hebben om te interveniëren zijn daarom van belang voor succes.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-03-12T14:33:00.000Z Kim de Vries
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.