ICT'ers Defensie laten zich bijspijkeren

Het ministerie van Defensie investeert de komende vier jaar achttien miljoen euro in ict-opleidingen. Deze zijn bedoeld voor de medewerkers van de bedrijfsgroep Ivent, die binnen de krijgsmacht de informatievoorziening verzorgt. Bij Ivent werken zo'n drieduizend mensen, waaronder een paar honderd inhuurkrachten. De trainingen zijn zowel gericht op het ophalen van vakgerelateerde kennis en competenties als het versterken van persoonlijke vaardigheden.

Ivent (InformatieVoorziening EN -Technologie) is onderdeel van het Commando DienstenCentra van Defensie. Het ministerie is een aanbesteding gestart voor het selecteren van minimaal zes trainingsbureaus. De start van de opleidingen is gepland voor 1 oktober aanstaande. Defensie onderscheidt negen percelen en vier categorieën.

De percelen zijn: applicatie- en functioneel beheer, infra- en technisch beheer, informatiebeveiliging, procesmanagement (ict-beheer), project- en programmamanagement, management en bedrijfs- en organisatiekunde, documentaire informatievoorziening, persoonlijke, leiderschaps- en teamontwikkeling, en coaching.

Het categoriekwartet bestaat uit: open trainingen en opleidingen, groepstrainingen, inbedrijfstrainingen (maatwerk) en additionele diensten.

Van het budget van achttien miljoen euro is het meeste geld gereserveerd voor de percelen applicatie- en functioneel beheer (vijf miljoen), infra- en technisch beheer (zes miljoen) en persoonlijke, leiderschaps- en teamontwikkeling (2,8 miljoen euro).

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Real life testing, is bij infra- en technisch beheer zeer relevant. Kortom een aantal verschillende test opstellingen zijn hierbij noodzakelijk. De praktijk is vaak toch net iets anders als de theorie. Al is het al dat men praktische ervaring vaak beter herinnert.

"... Deze zijn bedoeld voor de medewerkers van de bedrijfsgroep Ivent, die binnen de krijgsmacht de informatievoorziening verzorgt"

Kijk zo kan het dus ook :-) Duurzaam investeren in je eigen personeel. Daar kan het huidige ict-nederlandse bedrijfsleven nog een voorbeeld aannemen.

Defense leads the way, wie volgt dit voorbeeld???

Het zou nog beter zijn als men het defensie breed had getrokken. Niet alle IV-ers en ICT-ers zitten in de bedrijfsgroep. Een deel zit in de CIS-bataljons en verspreid over de diverse staven.

Een goedkoop alternatief voor deze aanbesteding en zeker zo effectief is een collectief lidmaatschap bij het Ngi en het NGN.

Sorry John Otte,

volgens mij vergeet je nog dat elke militair die een ICT functie heeft zijn opleiding al krijgt na de AMO.
Of nadat zij zijn geplaatst op hun functie.
Ga eens wat vaker bij de SMO langs om druk uit te oefenen. Of geef het eens aan bij je kaderlid.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-03-15T10:00:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.