Autisten krijgen 130.000 euro startkrediet

Ict-dienstverlener Specialisterren heeft een startkrediet gekregen van 130.000 euro van maatschappelijk investeerder Start Foundation. Bij het bedrijf werken zes mensen met een autistische stoornis. Specialisterren test software en levert diensten voor kwaliteitsmanagement. Het startkrediet is gebruikt voor de inrichting van het kantoor en voor andere opstartkosten.

‘Er zijn meer bedrijven met werknemers met een autistische stoornis. Die werknemers worden begeleid, maar werken bij de klant. Dat doen wij niet', vertelt oprichter en partner Sjoerd van der Maaden. De ict'ers die de dienstverlener in dienst heeft, doen het werk in Nieuwegein. Eerder vertelde Van der Maaden hierover in Computable dat de werkplek is ingericht op de beperking. Mensen met een autistische stoornis hebben bijvoorbeeld behoefte aan een sobere omgeving met regelmaat. Bij het bedrijf worden medewerkers niet beoordeeld op sociale vaardigheden die normaal van een collega worden verwacht. Ze hoeven bijvoorbeeld niet mee te gaan met de lunch.

RTL Nederland laat zijn websites testen door Specialisterren. Daarnaast start het bedrijf op korte termijn met een pilot voor game-ontwikkelaar Vstep. Een andere opdracht die in de pijplijn zit is het testen van standaardcomponenten van modules voor Microsoft Dynamics en Microsoft CRM. ‘Standaard componenten worden een of twee keer per jaar uitgebracht. Dat zijn testtrajecten die onze werknemers prima aankunnen', zegt Van der Maaden. ‘We hebben mensen in dienst die volledig T-Map gecertificeerd zijn. Deze mensen kunnen serieuze klussen aan.' 

Nieuwe medewerkers

Inmiddels heeft het bedrijf zes medewerkers in dienst. Aan het einde van de maand werken er tien medewerkers. Het bedrijf wil in 2014 150 werknemers in dienst hebben verspreid over drie locaties in Nederland. Het vinden van nieuwe mensen loopt volgens Van der Maaden soepel. Het bedrijf werkt daarvoor samen met partners, zoals Altrecht Talent. Dat is een GGZ-dienst die mensen met een psychiatrische achtergrond of sociale kwetsbaarheid begeleidt in het dagelijks leven en helpt met het vinden van een baan.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

"Het bedrijf wil in 2014 150 werknemers in dienst hebben verspreid over drie locaties in Nederland"

Zijn er op dit moment al 3 locaties dan? Nieuwegein is namelijk niet in de buurt hier, ik zoek namelijk zo'n bedrijf als dit :).

Waarom dit geld ineens? Volgens mij zijn er al heel veel autisten in de ICT werkzaam. Mijn bedrijf zit er al vol mee.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-03-15T10:43:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.