Peak-IT zoekt 105 nieuwe medewerkers

Detacheerder Peak-IT zoekt 105 nieuwe werknemers. Het bedrijf start een wervingscampagne om startende en ervaren systeembeheerders en helpdeskmedewerkers te zoeken. Het bedrijf hoopt de nieuwe werknemers voor het begin van de zomer te hebben geworven.

Peak-IT zoekt zestig systeembeheerders en helpdeskmedewerkers met een tot tien jaar werkervaring. Daarnaast wil de dienstverlener in de zomer drie klassen starten van de Peak-IT Academy. In elke klas zullen vijftien mbo-starters zitten. Deze academy begeleidt de nieuwe medewerkers een jaar lang. Medewerkers krijgen niet alleen technische training, maar leren ook sociale vaardigheden en strategisch meedenken met de klant.

De dienstverlener geeft klanten de mogelijkheid de gedetacheerde ict'ers in dienst te nemen. ‘We merken dat klanten daarvoor steeds vaker kiezen', zegt directeur Maarten Cobelens. Hij verwacht dat het personeelsbestand van bedrijf het komende jaar uiteindelijk met 5 tot 10 procent zal groeien. Nu werken er ongeveer vierhonderd mensen bij het bedrijf.

Actiewebsite

Via een speciaal ingerichte actiewebsite kunnen geïnteresseeerden zich aanmelden voor ict-functies. Daarnaast verwacht Cobelens ook veel van sociale mediakanalen, zoals Twitter, Facebook en Hyves. Ook wordt het huidige personeel gestimuleerd nieuwe medewerkers aan te dragen. Zij krijgen daarvoor een bijdrage.

‘We zien nu duidelijk de eerste tekenen van een breder herstel in de ict-markt', zegt Cobelens. Het bedrijf hoefde het afgelopen jaar niemand gedwongen te ontslaan, maar heeft zeker wel last gehad van de verslechterde economie, zegt de directeur. ‘We zijn erg gericht op andere ict-dienstverleners die ons kunnen inhuren. Die zetten vorig jaar liever hun eigen personeel in. Daarnaast werden veel projecten eerder gestopt.'

De dienstverlener verwacht voor het begin van de zomer de nieuwe medewerkers geworven te hebben.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Ik vind het heel erg frapant dat ondanks dat Peak-IT ook last heeft gehad van de economische crisis, dat er geen ontslagen zijn gevallen. Dat kan maar twee dingen betekenen: of er zijn heel veel mensen via de achterkant verdwenen buiten het zicht van de media. Of zij hebben een 2 op 1 tarief gehandhaaft zodat in ieder geval niet teveel mensen op de bank bleven zitten. Want zo geweldig stonden MBO-ers niet in de arbeidsmarkt.

Ik solliciteeer me rot maar als ik daar solliciteer krijg ik niet eens een afwijzing terug.
Ik wil graag en keihard werken maar ik ben geen kleuter meer (lees 18 - 22) dus dan mag je daar niet werken.

Ze zeggen het niet maar hullen zichzelf in stilzwijgen, gewoon niet reageren.

Ach ja je bent boven de 25 nergens meer welkom.

Sommige bedrijven zoeken PR-stunt middels zulke mededeling. Als de opmerking van Swaze en Irene klopt, zou het fijn zijn als computable de voortgang van de werving gaat toetsen bij Peak-IT

Ik heb zelf ook een aantal keer te maken gehad met de werving & selectie van dit bedrijf, maar heb er geen goed woord voor over.
Je bespreekt van tevoren wat je zoekt en overlegt wat de beperkingen qua regio/reisafstand etc.
Vervolgens vragen ze je te komen omdat ze meerdere interessante vacatures hebben en gouden beloftes etc.
Eenmaal aangekomen wordt je gelijk in een kamertje gedumpt om een assessment test te doen :-S
Haal je een hele goede score op de test etc. en vervolgens zeggen ze dat ze geen toch geen baan voor je hebben...
Als je geen passende vacature hebt, laat mensen dan ook niet komen, dat is zonde van mijn tijd (en reiskosten) en van hun tijd...

Tja,

Een voordeel van een crisis is dat je als potentieële sollicitant een goed zicht krijgt wie netjes danwel onbeschoft omgaat met personeel. Zo kan je namelijk mooi een zwarte lijst aanleggen.

"We zijn erg gericht op andere ict-dienstverleners die ons inhuren"
Oftewel dit zijn juist de praktijken die klanten van ict-bedrijven moeten uitsluiten, verbannen en vermijden. Bahbah, onnodig prijsopdrijvende praktijken waarvan de mbo'ers in kwestie de dupe zijn.

En natuurlijk is het een goedkope pr-actie om 105 mensen te werven als nieuwsbericht. Met een hoog verloop (25%+) is dat al de jaarlijkse uitstroom.

2e stukje sluikreclame.

Ik dacht dat computable onafhankelijk was.

Verwijzing:

http://www.computable.nl/artikel/ict_topics/loopbaan/3227608/1458016/peakit-leert-werknemer-sociale-vaardigheden.html

Bedankt voor enige waarschuwingen die hierboven gegeven zijn. Ik stond op het punt om een belletje naar die club te plegen. Toch maar niet gedaan. Ik wist van vroeger dat Peak-IT een echte cowboy in ICT-land was, maar ik dacht dat ze die streken inmiddels wel afgeleerd zouden hebben. Niet dus. Ik heb meer dan 8 jaar ervaring en ben volledig gecertificeerd, en ik breng dat wel ergens anders naartoe. Tegen het einde van het jaar hebben we weer alle keus, dus laat Peak-IT maar rustig links liggen!

Ik bepaal liever zelf waar ik ga werken dan dat ik afwacht waar een vleesverwerker als Peak me neerzet voor een paar euro. Bovendien betaalt Peak slecht, echt slecht! Het aanbod dat ze me twee jaar geleden deden was om te huilen.

Het punt is dat PeakIT deze vacatures nu heeft omdat ze ook wel aanvoelen dat de vraag naar ICT personeel over niet al te lange tijd flink flink gaat aantrekken. Economische opgang en pensioenuitstroom zullen voor een flink tekort aan ICTers zorgen, zowel ervaren als startend. Dat wil PeakIT gewoon voor zijn, omdat ze weten dat ze te laat zijn als de grote jongens eenmaal gaan werven. En dan kan je als “dubbeltje op de eerste rang” bedrijfje met je flutarbeidsvoorwaarden en een levensgroot op je voorhoofd geschreven “OPLICHTER” niet meer mee. Daarom dat ze nu al proberen een aantal CV’s binnen te harken, en enpassant ook nog eens gratis reclame voor hun toko maken. Mijn advies: trap er niet in en wacht gewoon tot de nette bedrijven weer gaan werven. Dat gebeurt tussen nu en een paar maanden. Dan ben je een stuk beter af, geloof me.

Wij als mkb-er in it-detachering krijgen vaak spam mails, mailings van Peak-IT. Het zijn nog net geen smeekbedes of we hun bankzitters ajb willen helpen aan een job.

Maar zoals zij omgaan met hun personeel is niet onze manier, dus wij doen geen zaken met hen. Ik kan me niet voorstellen dat zij nu ineens zoveel mensen gaan werven, ik denk dat het een reclamestunt is.

Gelukkig zijn er genoeg intelligente mensen die dat inzien en op zoek gaan naar een goede potentiële werkgever die begrip, duidelijkheid, vertrouwen, humor, mensenliefde en begrip kan bieden. Dat is wat een medewerker zoekt. En ja de arbeidsvoorwaarden zijn ook belangrijk, maar die zijn bij een kleinere detacheerder echt niet minder dan bij een Peak-IT.

Dus mijn advies, zoek je een nieuwe job, klop niet aan bij de grote jongens, maar zoek het bij de MKB-er, die kunnen je meer bieden dan je denkt.

Moet je de naam van je bedrijf er niet bij zetten? met zo'n reclame-post :-)

@ recruiter: Ik denk dat met grote jongens meer wordt bedoeld de bedrijven die qua naam wat hebben opgebouwd. Peak valt daar duideljk niet onder.

Het is geen reclame post, anders had ik het bedrijf juist wel genoemd ;).

@Roger: Ze kunnen qua naam wel iets hebben opgebouwd maar het is algemeen bekend dat bij de grote jongens door investering stops op het gebied van opleidingen, de medewerkers geen gelegenheid krijgen tot persoonlijke groei. Ze worden geremd in ontwikkeling.

Ik vind dat een slechte zaak. De grote jongens zijn verzekerd van werk door grote mantelovereenkomsten met
grote partijen, hoeven er bijna niets voor te doen.

De kleinere detacheerders zien het nut van gekwalificeerd/gecertificeerd personeel in, en focussen juist op persoonlijke ontwikkeling. Maar heel veel mensen denk dat er bij de kleine partijen niets mogelijk is, dus kiezen voor zekerheid bij een grote partij. Maar zullen na een aantal jaar toch weer gaan zoeken naar iets anders, omdat de grotere partijen niet waarmaken, wat ze eerst allemaal beloofd hebben.

"Peak-IT zoekt zestig systeembeheerders en helpdeskmedewerkers met een tot tien jaar werkervaring."

Door een maximum te stellen aan het aantal jaren werkervaring maakt Peak-IT zich schuldig aan leeftijdsdiscriminatie.

Inderdaad. Meer dan een maand geleden gereageerd en CV ingestuurd en geen enkele ractie terug.

Naar mijn idee zoekt Peak-IT momenteel geen IT-ers maar verzamelt CV's voor betere tijden.

Ik bedank er verder voor.

@nabbas & @irene
Spijtig te zien dat er geen reactie is gekomen op jullie sollicitatie. Helaas kan ik door de nickname niet terugvinden waar het mis is gegaan. Wellicht kunnen jullie mij je gegevens mailen zodat wij alsnog kunnen reageren op jullie ervaringsoverzicht. We hebben de policy altijd binnen 3 dagen een reactie te geven.

Daarnaast wil ik gelijk aangeven dat wij wel degelijk op zoek zijn naar 105 medewerkers, namelijk 20 nieuwe medewerkers per maand tot de zomer. In de zomer starten we met de PEAK Academy waarbij er 15 MBO IT starters per maand en verder zullen worden opgeleid. Deze opleiding zal starten in juli, augustus en september.

Jullie cv kun je mailen naar maarten.cobelens@peak-it.nl

Wat een schande. Als meerdere mensen reageren op dit artikel met een negatief verhaal over terugkoppeling dan zegt mij dit al genoeg. Komt enorm arrogant over. Misschien is dit een eyeopener voor ze...

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-04-09T15:54:00.000Z Rian van Heur


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.