Info Support leert student software ontwikkelen

Ict-dienstverlener Info Support geeft ict-studenten de mogelijkheid een semesterprogramma over softwareontwikkeling te volgen bij het bedrijf. De minor ‘Software Engineering in een ontwikkelstraat' is bedoeld voor derde- en vierdejaars studenten. Hogeschool Utrecht is verantwoordelijk voor de borging van het programma, zodat de student 30 studiepunten krijgt als hij het programma heeft gevolgd. De minor wordt vanaf september 2010 aangeboden aan studenten. De twee partijen hebben daartoe een driejarige overeenkomst getekend.

Het semesterprogramma kan een student dertig ECTS (Studiepunten volgens het European Credit Transfer System) opleveren. Het programma wordt aangeboden in zogenaamde vrije studieruimte aan ict-studenten van verschillende hogescholen. Hogeschool Utrecht is verantwoordelijk voor de borging van het programma. De minor wordt in eerste instantie als proef aangeboden. Als deze succesvol blijkt, wordt het studieprogramma erkend als officiële minor.

Tijdens de minor komt de ontwikkeltaal .Net aan bod. Ook aan SQL wordt aandacht geschonken. De student leert te ontwikkelen volgens het framework Endeavour, dat door Info Support ontwikkeld is. Daarnaast krijgt de student de mogelijkheid om Microsoft- en IBM-certficaten te behalen.

Stageplaatsen

De ict-dienstverlener biedt ook stageplaatsen aan vierdejaars Informatica-studenten aan. Ook verzorgt het bedrijf gastcolleges en fungeert het als opdrachtgever bij onderzoeksprojecten. Daarnaast neemt Info Support deel aan de beroepenveldcommissie van het cluster ICT.

Docenten van de hogeschool krijgen de mogelijkheid diverse cursussen en trainingen te volgen bij het kenniscentrum van de ict-dienstverlener. Deze docenten worden door het bedrijf ook uitgenodigd voor interessante sessies over ict.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Lijkt mij hoogst onwenselijk dat studenten les krijgen in een framework/methode die alleen inhouse bij Info Support wordt gebruikt. Wat hebben zij daar verder in hun loopbaan aan? Kunnen ze niet beter les krijgen in meer generieke en breder gebruikte methodes en frameworks?

Advies van het bedrijfsleven aan het onderwijs over wat men verwacht van afgestudeerden is goed, maar nu lijkt het wel alsof de HU een speciaal klasje start voor nieuwe werknemers van Info Support.

De Endeavour ontwikkelstraat wordt niet alleen inhouse gebruikt. De standaarden en methodieken in Endeavour zijn niet 'vreemd'; zij sluiten goed aan bij de in de markt gebruikte tools, frameworks en standaarden. de toegevoegde waarde voor de studenten is dat wij in Endeavour alle tools en methodieken hebben laten integreren waardoor de student kennis kan maken met de volledige ontwikkelcyclus volgens een eenduidige standaard.

Natuurlijk zijn er meer standaarden die in een Minor geleerd zouden kunnen worden maar het zou vreemd zijn als wij niet onze eigen ontwikkelstraat hiervoor zouden gebruiken.

Tachtig procent van de behandelde stof is onmiddelijk inzetbaar in een willekeurig .NET project. De overige 20 procent en een voor studenten nuttige kennismaking met onze dagelijke realiteit.

Zoals met alle initiatieven van Infosupport voor studenten, is dit natuurlijk weer een bijzonder geschikt middel om 't talent eruit te pikken.

Het proces:

1. Geef studenten een gratis cursus / track of training
2. Geef ze een IQ test / persoonlijkheid assesement
3. 'op maat gemaakte' afstudeeropdracht met een persoonlijke IS "docent" (=goede observatie)
4. Neem de studenten die over blijven in dienst.

Bij elke stap voor IS uiteraard de perfecte manier om kandidaten te filteren, voordat men zelfs een diploma heeft.

Daarnaast een zeer goedkope manier om medewerkers te laten inwerken (zie post Birger Jansen).

Waarschijnlijk staan die leuke dames van de IS haar recruitment afdeling al klaar. De pool met junior developers moet immers bij IS worden gevuld.

Ik vind het echt onbegrijpelijk van HU dat ze op deze manier met hun studenten omgaan. Dit is tegenover andere bedrijven toch niet eerlijk?

@Ambitieuze HU Student: Denk goed na voordat je met IS in zee gaat. Laat je niet zomaar lokken met een minor of cursus en daarna een stage...

Ik werk als docent Informatica op een hogeschool. Ik zou willen dat er meer bedrijven zijn zoals Info Support die de studenten, de docenten en de hogeschool zo blijven steunen, ook door economisch moeilijke tijden heen. Info Support heeft, als een van de zeeeeeeer weinigen, de afgelopen jaren bewezen niet alleen dingen te verkondigen, maar het ook echt te doen, afspraken na te komen en te blijven investeren in de opleiding!
Info Support: petje af en bedankt voor de ontzettend fijne samenwerking de afgelopen jaren! Ik vind de Minor een hele leuke ontwikkeling voor de studenten en hoop dat er nog vele positieve jaren van samenwerking volgen!

Dit is geen gezonde ontwikkeling.

Een student moet met een vrije geest van zijn school afkomen.

Ik ben toevallig één van deze studenten, misschien geeft het de indruk dat het om een selectie of promotie gaat van hun ontwikkelstraat. Maar dit is niet de zaak. 80% als het niet meer is, gaat over algemene zaken. Denkwijze, developement methodiek, programmeer kennis, .NET ontwikkeling, etc. Waarschijn alles wat je leert een op hbo, maar dan in praktijk met meer achtergrond informatie. Ik ben dan ook zeer en dan ook zeer tevreden met deze minor.

Even op 1 slakje zout leggen:

Methodiek is methodenleer..

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-04-13T10:13:00.000Z Rian van Heur


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.