New Horizons groeit in Europa

De internationale ict-opleider New Horizons opent de komende weken een aantal nieuwe vestigingen in Europa. In Zweden, Roemenië, Albanië en Israël komen er nieuwe vestigingen bij, vertelt Mike Smith, bij New Horizons verantwoordelijk voor de Europese vestigingen. Ook in Nederland worden op korte termijn nieuwe vestigingen geopend. Het aantal Europese vestigingen komt daarmee op vijftig.

De nieuwe vestigingen van New Horzions in de verschillende Europese landen worden geopend in samenwerking met nieuwe franchisenemers. Zij huren de merknaam en trainingsmethode en - materialen waarmee zij ict-opleidingen geven. New Horizons is gespecialiseerd in cursussen voor ict'ers en eindgebruikers rondom de producten van Microsoft en Cisco. De opleidingen worden gekenmerkt door een combinatie van zelfstudie, lessen via internet en inloopuren.

'In Zweden doen wij sinds kort zaken met een nieuwe partner die al actief was in de opleidingenmarkt. Die gaat nu onze ict-opleidingen onder onze naam en met onze lesmethode aanbieden', vertelt  Europees manager Mike Smith van New Horizons. 'In Roemenië is er een ict-dienstverlener gespecialiseerd in beveiligingssoftware die nu als nieuwe activiteit onze opleidingen gaat geven. Onze partners komen dus uit uiteenlopen hoeken van de markt.' Ook in Israël heeft New Horizons een opleidingspartner gevonden die onder de merknaam aan de slag gaat.

Nederland

In Nederland opent New Horizons op korte termijn zes nieuwe vestigingen. Als eerste wordt een nieuwe vestiging in Utrecht geopend in de zogeheten Conclusion-toren tegenover het FC Utrecht-stadion Galgenwaard. Deze vestiging vervangt de verouderde locatie van New Horizons nabij NS-station Lunetten aan het Furkaplateau.

Binnen acht weken volgen vestigingen in Amsterdam en Rotterdam. Daarna opent de nieuwe New Horizons-partner Erik Boersma vestigingen in Den Haag, Zwolle en Groningen. Het contract met ict-opleider NH Corporate Training in Rotterdam - met vestigingen in Rotterdam, Den Haag, Amsterdam, Zwolle en Groningen - werd door New Horizons per 26 april beëindigd. Deze onderneming mag geen opleidingen meer geven onder de merknaam New Horizons.

Investeerder

In februari ging franchisenemer New Horizons Learning in Utrecht failliet. Deze onderneming had opleidingcentra in Utrecht en Apeldoorn. Investeerder Boersma kocht diezelfde maand de activiteiten uit dit faillissement. Kort daarop sloot hij een contract met New Horizons voor de vestigingen in het westen en noorden van Nederland.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

New Horizons kwam verplichtingen niet na

Koper opleider New Horizons gooit roer om

New Horizons huurt nieuw pand in Utrecht

Boersma bouwt New Horizons-imperium

New Horizons zag crisis niet aankomen

Boersma koopt failliet New Horizons Utrecht

Opleider New Horizons Learning maakt doorstart

Opleider New Horizons in Utrecht failliet

ICT-opleider onderzoekt effectiviteit training

Opleider verbindt student en bedrijfsleven

‘Faillissement New Horizons was niet nodig’

ICT-opleider New Horizons staakt activiteiten

New Horizons-vestigingen bundelen krachten

New Horizons vertrekt uit Apeldoorn

ROC Landstede koopt deel New Horizons

'Fraude bij NH veroorzaakte faillissement niet'

Curator verkoopt bezit NH Corporate Training

Curator krijgt bod op NH Corporate Training

NH Corporate Training is failliet na fraude

Rechter verbiedt misbruik naam New Horizons

New Horizons kan salarissen niet uitkeren

New Horizons doet cursussen in uitverkoop

Belastingdienst legt beslag bij New Horizons

Boersma aast op alle New Horizons-vestigingen

New Horizons daagt ex-franchisenemer

New Horizons Amsterdam draait door


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-05-06T12:07:00.000Z Johannes van Bentum


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.