New Horizons daagt ex-franchisenemer

vrouwe justitia rechter rechtszaak rechtbank

De Amerikaanse franchiseorganisatie achter ict-opleidingsketen New Horizons daagt de voormalige franchisenemer NH Corporate Traiining in Rotterdam voor de rechter. De ict-opleider zou zich niet houden aan de regels rondom het verbreken van de franchise-overeenkomst, waardoor hij inbreuk pleegt op de rechten van New Horizons. Op 26 mei 2010 dient een kort geding bij de rechtbank in Rotterdam.

New Horizons beëindigde de franchise-overeenkomst met NH Corporate Training per 24 april 2010. Dit bedrijf heeft New Horizons-vestigingen in Amsterdam, Den Haag, Groningen, Rotterdam en Zwolle. Het opzeggen van de overeenkomst betekende dat het bedrijf van de ene op de andere dag geen gebruik meer mag maken van de merknaam, lesmethode en -materialen van New Horizons. Aanleiding voor het beëindigen van de overeenkomst was dat de onderneming de verplichtingen als franchisenemer niet nakwam.

NH Corporate Training wordt voor de rechter gedaagd omdat New Horizons meent dat het zich niet houdt aan de afspraken die gelden bij het ontbinden van de franchise-overeenkomst. 'De instructies zijn heel duidelijk', zegt directeur Mike Smith, bij New Horizons verantwoordelijk voor Europa en Israël. Computable constateerde op 7 mei 2010 dat de vestiging in Amsterdam open is en het logo van New Horzions nog in viervoud aan de gevel hangt.

Een toelichting op de perikelen rond zijn bedrijf heeft directeur Camiel de Clercq van NH Corporate Training nog niet willen geven. Tot nu toe heeft hij geen gebruik gemaakt van de gelegenheid te reageren op Computable.nl. Wel heeft hij aangegeven binnenkort opening van zaken te geven.

Belangrijkste partner

De franchise van NH Corporate Training is onlangs overgenomen door investeerder Erik Boersma, die in februari de New Horizons-vestigingen in Utrecht en Apeldoorn uit een faillissement kocht. Boersma zal in de vijf steden die het bedrijf tot voor kort bediende nieuwe vestigingen openen. Boersma is hiermee in één klap de belangrijkste partner van New Horizons in Nederland. Buiten zijn vestigingen zijn er alleen nog de twee vestigingen van het ondernemersechtpaar Dick Bogers en Doran van der Ven in Eindhoven en Elsloo, nabij Maastricht.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-05-14T11:25:00.000Z Johannes van Bentum
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.