Zwolse ICT-opleider installeert PC's in Kenia

Het Deltion College gaat met de Networking Academy van netwerkleverancier Cisco computers installeren op scholen in Kenia. Het gaat om zevenhonderd pc's die van tevoren een onderhoudsbeurt krijgen door ict-studenten van de Zwolse opleider. De praktijkervaring die de leerlingen daarmee opdoen, maakt deel uit van de studie.

Het Keniaanse ict-project gaat officieel van start op donderdag 27 mei. De computers worden beschikbaar gesteld aan studenten in de Keniaanse plaatsen Kitui, Homa Hills en Sega.

Het is niet de eerste keer dat het Deltion College buitenlandse opleiders voorziet van ict-middelen. Eind vorig jaar ging een groep studenten naar het Turkse Izmir om daar 220 computers te installeren. Volgens Arjan Andriessen was dat 'het omvangrijkste buitenlandproject dat het Deltion College ooit organiseerde'. Ook legden ict-studenten al eens een netwerk aan op het Indonesische eiland Java.

Naast Cisco werkt ook Stichting Wilde Ganzen mee aan het Keniaanse ict-project.

Cisco Networking Academy

Het academy-programma van netwerkleverancier Cisco is een samenwerking tussen onderwijs, bedrijfsleven en overheid. Studenten leren netwerken ontwerpen, bouwen en onderhouden met behulp van webtechnologie. De Networking Academy heeft vestigingen over de hele wereld.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

ROC Mondriaan in Den Haag heeft ook een Top ICT opleiding dus mensen voor dit soort projecten is hier ook voldoende capaciteit bij de ICT opleidingen om het juiste maatwerk te leveren.Ik was verbaasd over dit artikel want bij ons is dit al standaard

Heb ik toen ook al gezegd, lees dat artikel maar! over de turken.

@Wim, Prachtig toch dat zoiets voor jouw ROC tot de standaard-mogelijkheden behoort. Loket MBO ICT wil graag zoveel mogelijk initiatieven van ICT-opleiders belichten, uniek of al ingeburgerd. Tip ons en we gaan er voor zorgen dat iedereen op de hoogte is van de vele mogelijkheden binnen het mbo-ict-beroepsonderwijs.

Wim, zou je eens contact met ons op willen nemen ?
Roc Deltion College

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Vacatures bij Deltion College

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-05-21T13:36:00.000Z Heleen van Roon


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.