Belastingdienst legt beslag bij New Horizons

vrouwe justitia rechter rechtszaak rechtbank

De Belastingdienst Rijnmond heeft beslag gelegd op alle bezittingen van de New Horizons-vestigingen van ict-opleider NH Corporate Training. De onderneming heeft een belastingschuld van een half miljoen euro. Voor 1 juli 2010 is een executoriale verkoop gepland van de inventaris van de opleidingscentra. NH Corporate Training drijft vestigingen onder de merknaam New Horizons in Amsterdam, Den Haag, Groningen, Rotterdam en Zwolle. Bij het bedrijf werken 29 mensen.

Het beslag door de Belastingdienst en de executoriale verkoop kwamen aan het licht tijdens een kort geding op 26 mei 2010 voor de rechtbank in Rotterdam. Het geding is aangespannen door de Amerikaanse franchiseorganisatie New Horizons, die eist dat NH Corporate Training per direct stopt met het gebruiken van de merknaam New Horizons. Daarmee is de gedaagde volgens het bedrijf in overtreding doordat de franchiseovereenkomst op 24 april 2010 is opgezegd. Verder eist de onderneming de overdracht van het webdomein www.newhorizons.nl en het klantenbestand van het bedrijf. Bovendien zou NH Corporate Training nog 380.000 euro aan New Horizons moeten afdragen.

NH Corporate Training verdedigt zich met formeel juridische argumenten. Zo zou er volgens hhet bedrijf geen rechtsgeldige opzegging van het franchisecontract hebben plaatsgevonden en zouden juridische geschillen in de Amerikaanse staat Californië moeten worden uitgevochten en niet voor de Rotterdamse rechter. Bij het opstellen van het franchisecontract is door de partijen gekozen voor Amerikaans recht. Een betalingsachterstand van 80.000 euro wordt door NH Corporate Training toegegeven, maar hierover is volgens de onderneming een regeling getroffen.

Over de resterende 300.000 euro hebben de partijen een verschil van mening. Volgens New Horizons heeft NH Corporate Training omzet buiten de boeken gehouden, om zo de franchise fee van in totaal 8 procent te ontlopen. Volgens NH Corporate Training blijkt uit een interne audit, die nog zal worden bevestigd door een registeraccountant, dat de betalingsverplichting ten hoogste 27.000 euro beloopt. New Horizons zou het bruto omzetbedrag (ca. 300.000 euro) en de franchise fee (8 procent daarvan) met elkaar verwarren.

Smileys

Tijdens de zitting bleek dat directeur/eigenaar Camiel de Clercq van plan is zijn opleidingscentra onder de merknaam New Horizons voort te zetten. De advocaat van het Amerikaanse New Horizons citeerde uit een e-mail die De Clercq op 28 april 2010 aan zijn medewerkers stuurde: " ... vanaf vandaag besparen wij de franchise fee, die wij kunnen investeren in ons bedrijf". Op die uitspraak volgden een aantal smileys.

De opstelling van NH Corporate Training hindert volgens New Horizons de activiteiten van de nieuwe franchisenemer. Kort na de opzegging van het contract kocht investeerder Erik Boersma het recht New Horizons-vestigingen te openen in de gebieden waar NH Corporate Training actief was. Boersma, die bij de zitting aanwezig was, zegt de ontwikkelingen rustig af te wachten.

De rechter doet op 4 juni 2010 uitspraak.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Boersma aast op alle New Horizons-vestigingen

New Horizons daagt ex-franchisenemer

New Horizons Amsterdam draait door

New Horizons groeit in Europa

New Horizons kwam verplichtingen niet na

Koper opleider New Horizons gooit roer om

New Horizons huurt nieuw pand in Utrecht

Boersma bouwt New Horizons-imperium

New Horizons zag crisis niet aankomen

Boersma koopt failliet New Horizons Utrecht

Opleider New Horizons Learning maakt doorstart

Opleider New Horizons in Utrecht failliet

‘Faillissement New Horizons was niet nodig’

Ex-eigenaar trekt stekker uit New Horizons

ICT-opleider New Horizons staakt activiteiten

New Horizons-vestigingen bundelen krachten

CEA Systems zal New Horizons terugbetalen

Curator stelt New Horizons-baas aansprakelijk

NH Corporate Training tilde Rabobank

Belastingdienst vervangt beveiligingssoftware

'Fraude bij NH veroorzaakte faillissement niet'

Curator verkoopt bezit NH Corporate Training

Curator krijgt bod op NH Corporate Training

NH Corporate Training is failliet na fraude

Rechter verbiedt misbruik naam New Horizons

New Horizons kan salarissen niet uitkeren

New Horizons doet cursussen in uitverkoop


Reacties

Dat niet afdragen van belastingen heeft ie zeker van Spaapen afgekeken.

Mijn training is 5 keer verzet. Nu begrijp ik waarom!! Ik ben nu naar hun leverancier gegaan: D-ICT Solutions. Leuke club en is nog veel goedkoper ook...

Ik werk bij ABNAMRO en heb al meerdere trainingen gedaan bij D-ICT solutions. Super organisatie.
Heel klantvriendelijk en super flexibel in plannen van trainingen. Enne... Ze hebben ook een hoog slagings percentage. niet onbelangrijk. aboluut een aanrader.
Ik vind ze top!

Hallo Freek en Mo,
Ik zou toch even iets verder kijken:
D-ICT Solutions and New Horizons have grown as solid partners over the years. D-ICT Solutions offers New Horizons through the special New Horizons partnership agreement exceptional conditions to offer official training courses
bron: dictsolutions.nl

Lekker dan. Ik heb mijn certificaat van het gehaalde examen nooit ontvangen. Hun leverancier van PRINCE2 en ITIl trainingen, GoodSense Almere, zal proberen alsnog een en ander te regelen maar bij New Horizons doe ik nooit meer iets. De trainers waren van GoodSense en helemaal geweldig.

Ik hoorde van een kennis, die daar werkte, dat het al een tijdje domweg ruk gaat bij New Horizons... Er komen geen klanten meer binnen en dus ook geen orders.

Freek en Mo, vraag even aan jullie baas, blijkbaar D-ICT of jullie een korte cursus "Verkapt reclamemaken" mogen volgen... Pff!

Ik ben directeur van DICT en hoorde over dit artikel. @Rob: Freek en Mo zijn geen medewerkers oid, maar klanten van ons (o.a. ABN zoals daar al staat). Waarom zeg je overigens niets over het noemen van GoodSense?
@Ro: we hebben inderdaad 11 jaar voor New Horizons gewerkt zowel voor de 10 Nederlandse vestigingen als wereldwijd. Nu gaat het slecht met New Horizons en leveren vooral direct aan eindmarkt, maar ook nog met partners als Broekhuis en diverse andere partijen, die zeer tevreden zijn met ons.
Dit is de waarheid, de rest beschouw ik als geroddel. Als je hierover vragen hebt ben ik meestal op kantoor te bereiken.

Jean-Yves,

hebben jullie niet op randje faillissement gestaan! Dat jullie bekant hebben gesmeekt om jullie centjes. (waar jullie natuurlijk wel gewoon recht op hebben)

@?? (waarom zo geheimzinnig??)

Ik snap je reactie niet goed, maar het is inderdaad zwaar als je klanten niet betalen. Het werk was inderdaad al geleverd en voor elke training zijn veel kosten gemaakt.

Gelukkig hebben redelijk wat klanten de overstap naar D-ICT Solutions gemaakt, wat het leed voor ons wat heeft verzacht ...

Nou, aangezien hier toch al veel (ex-)medewerkers hun zegje doen, bij deze mijn ervaring :

New Horizons wordt geleid door een groepje dikke maatjes die onderling de poet verdelen. De door Ryan beschreven "trainingen" heb ik ook mogen volgen en ook ik heb soms geleden onder de bokkensprongen van onze "commercieel directeur" die er bovendien nog een affaire met een van zijn ondergeschikten op nahield ook..

Ik heb net mijn training geregeld bij D-ict solutions en moet zeggen dat ze super flexibel zijn en zich aanpassen aan de klant.(en nee ik ben geen medewerker) Ik kan alleen maar zeggen dat ik tevreden ben.

D-ICT Solutions heb ik persoonlijk ervaren als een zeer betrouwbare en professionele organisatie.Zij onderscheiden zich in de huidige markt door;
Klantvriendelijkheid,flexibiliteit,accreditaties op orde en hoge slagingspercentages.Volg er graag mijn trainingen.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-05-27T10:52:00.000Z Johannes van Bentum


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.