WCIT 2010

Inklapbaar sportveld wint ICT-innovatieprijs

Het plan om de sporten tijdens de Olympische Spelen te verspreiden over 24 uur is onderscheiden met de Innovatiechallenge Water en Mobiliteit 2010. Bedenkers Alida Galema en Wolter Tijben van civieltechnisch adviesbureau Infram werden tot winnaar uitgeroepen tijdens de conferentie WCIT in Amsterdam.

Deelnemers aan de wedstrijd moesten met behulp van ict innovatie stimuleren in de water- en mobiliteitssector. Volgens de juryleden zijn Galema en Tijben daar het best in geslaagd. Hun project is bedoeld voor de Olympische Spelen in 2028, het jaar waarin Nederland het evenement hoopt te organiseren. Drijvende sportvelden die kunnen worden ingeklapt als ze niet gebruikt worden, is een van de ideeën. Ook willen de bedenkers de sporten niet gelijktijdig laten plaatsvinden, maar verspreiden over 24 uur. Zo zou efficiënt kunnen worden omgegaan met de beschikbare ruimte.

Boeiend

De innovatiewedstrijd werd georganiseerd door ict-dienstverlener IBM, het ministerie van Verkeer en Waterstaat en onderzoeksbureau TNO. De juryleden zijn enthousiast over het plan, omdat het 'duidelijk, goed doordacht en aansprekend is voor een groot publiek.'

Algemeen directeur Harry van Dorenmalen van IBM Nederland:'Grote maatschappelijke problemen op het gebied van bijvoorbeeld water- en verkeer lossen we steeds vaker op met ict. Via sensoren in rivieren en dijken kunnen we nu al waterstanden en dijkcondities in de gaten houden en het verkeer laat zich met behulp van slimme ict-oplossingen beter sturen. Het is boeiend om te zien hoe de participanten dat soort innovaties ook in deze wedstrijd gebruikt hebben.'

Aan de prijs is een bedrag van tienduizend euro verbonden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-05-28T09:35:00.000Z Heleen van Roon
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.