New Horizons doet cursussen in uitverkoop

Training

ICT-opleider NH Corporate Training, met New Horizons-vestigingen in onder andere Amsterdam en Rotterdam, doet een deel van zijn cursusaanbod in de uitverkoop. Onder de naam Last Minutes-trainingen organiseert het bedrijf opleidingen voor eindgebruikers in de Microsoftprogramma's Excel en Word tegen een forse korting. Het gaat om dagtrainingen op 31 mei, 1 juni en 2 juni 2010 voor een prijs van 186 euro. Normaal vraagt het bedrijf 310 euro per trainingsdag.

De naam Last Minutes lijkt een verwijzing naar het zware weer waarin het bedrijf verkeert. Sinds eind april 2010 heeft de franchisegever New Horizons in Amerika het contract met franchisenemer NH Corporate Training opgezegd. Daardoor mag deze volgens de franchiseorganisatie geen gebruik meer maken van de merknaam en de trainingsmethode en -materialen. Op 26 mei diende voor de rechtbank een kort geding waarin New Horizons NH Corporate Training sommeert zijn activiteiten onder de merknaam New Horizons te stoppen. Op 4 juni doet de rechter uitspraak.

Tijdens het kort geding bleek NH Corporate Training in financiële problemen te verkeren. Zo heeft de Belastingdienst Rijnmond een bedrag van een half miljoen euro tegoed. De fiscus heeft beslag laten leggen op alle bezittingen van het bedrijf. Voor 1 juli 2010 staat de verkoop van de inventaris van de trainingscentra gepland.

Franchiseorganisatie New Horzons zegde de franchiseovereenkomst met NH Corporate Training op nadat er driemaal een zogeheten ingebrekestelling was gestuurd voor een achterstand in het betalen van franchiseafdracht van zo'n 80.000 euro. Bovendien was er onduidelijkheid ontstaan over een bedrag van 300.000 euro die de onderneming niet bij de franchisegever had gemeld. Volgens het franchisecontract is de franchisenemer verplicht 8 procent over de totale bruto omzet van zijn onderneming af te dragen.

Boven de wet

Het recht voor het drijven van opleidingscentra in de gebieden waar NH Corporate Training vestigingen heeft, is door New Horizons inmiddels overgedragen aan de investeerder Erik Boersma, die al een franchise heeft voor vestigingen in Utrecht en Apeldoorn. Hij heeft aangekondigd in de betreffende steden nieuwe vestigingen te zullen openen. Tijdens het kort geding stelde New Horizons dat Boersma ernstige hinder ondervindt van de handelwijze van NH Corporate Training, die zich als rechtmatige vertegenwoordiger van de internationale trainingsclub blijft uitgeven. In een e-mail, die aan de rechter werd voorgelegd, schrijft Boersma: 'Directeur Camiel de Clercq doet alsof hij boven de wet staat'.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Computable zou er goed aan doen om zich beter op de hoogte te stellen alvorens verwijten te maken... New Horizons biedt Last minutes al sinds jaar en dag aan via hun webiste..

Dacht dat de belastingdienst beslag had gelegd. Het is de hopen dat de mensen die zich inschrijven nog wel waar krijgen voor hun geld...

http://www.computable.nl/artikel/ict_topics/loopbaan/3367199/1458016/belastingdienst-legt-beslag-bij-new-horizons.html

Gewoon rechtstreeks naar de uitvoerders van de trainingen. Scheelt ook een hoop geld.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-05-28T12:28:00.000Z Johannes van Bentum


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.