HP werft 6000 man ondanks ontslagronde

sollicitatie

Ict-bedrijf HP zoekt zesduizend nieuwe medewerkers terwijl tegelijkertijd negenduizend arbeidsplaatsen verdwijnen. De onderneming werft vooral medewerkers voor verkoop en delivery, de dienstverlening rond de aanschaf, integratie en onderhoud van hardware en software. Dat vertelt woordvoerder Herbert Wormgoor. De ontslagen vallen vooral onder oud-EDS-personeel.

Eerder maakte HP bekend dat wereldwijd negenduizend banen verloren gaan door een reorganisatie binnen de divisie Enterprise Services, het vroegere EDS. Het bedrijf wil de ict-infrastructuur van de datacenters die HP exploiteert voor zijn klanten, te convergeren en via een enkele softwaremodule beheerbaar te maken. De automatisering en productiviteitsstijging hebben tot gevolg dat ongeveer negenduizend medewerkers binnen een paar jaar hun baan verliezen.

Het is niet bekend wat de gevolgen van de maatregel zijn voor de organisatie in Nederland. De woordvoerder meldt dat het bedrijf nog geen definitieve keuzes heeft gemaakt over waar hoeveel banen verdwijnen.
x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Wat een lekker knip en plak werkje dit bericht zeg.

De titel gaat over werven, denk je als lezer, en vervolgens lees je dan een aantal bijeengeraapte zinnen (uit een ander artikel) dat over de ontslagen gaat....

Ben ik nu gek of is dit gewoon een oude Vete tussen vooral Amerikaanse HP Mannen welke even de messen slijpen en de oude EDS cultuur er uit willen snijden?
Wat een kapitaal vernietiging zeg, 9.000 FTE afkopen en vervolgens de recruiters weer FTE's aanleveren tegen leuke tarieven. Volgens mij zit er nog genoeg vet op het bot bij Hewlett Packard.

Ik heb ongeveer 13 rondes bij deze werkgever overleefd, toen was ik 50+ en dan behoor je niet meer tot het core personeel. Ik denk dat ze niet meer zoveel 50+ hebben dus 45+ let op uw zaak! Dus gewoon keiharde sanering en aantrekken van jeugd (goedkoop). Hoezo doorwerken tot je 67ste. deze werkgever en vele anderen zitten er niet op te wachten.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-06-02T09:59:00.000Z Diederik Toet
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.