Softwaretester komt met certificeringstrajecten

Softwaretester ps_testware komt met een ISTQB-training voor beginnende en gevorderde testers. De cursussen worden afgerond met een foundationcertificaat en het certificaat Advanced Test Manager in Software Testing. Het bedrijf hoopt met de opleidingen in te spelen op de groeiende populariteit van certificaten.

De basiscursus die leidt tot het Foundation Certificaat in Software Testen duurt drie dagen en is bedoeld voor bijvoorbeeld softwareontwikkelaars, testanalisten en testmanagers. Na de training zijn de cursisten volgens de opleider onder andere in staat de basisstappen van een testproces uit te voeren en testtechnieken te benoemen.

Ict'ers die zich hierna nog willen doorleren, kunnen zich specialiseren in studierichtingen als testanalyse, technische testanalyse of testmanager. Deze trainingen voor gevorderde testers zouden volgens de opleider een stuk zwaarder zijn. De cursus duurt vijf dagen, verspreid over vijf weken. De cursist krijgt volgens ps_testware te maken met 'een flinke dosis huiswerk', die in totaal minimaal acht uur zelfstudie zou kosten. De opleiding wordt afgerond met een examen.

ISTQB werkt nog aan een testtraining op expertniveau. Ps_testware houdt zich bezig met het testen van software en heeft vestigingen in Nederland, België en Frankrijk.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Worden hier de al bestaande ISTQB-trajecten bedoeld?

Als dat het geval is, dan werkt dit bedrijf niet aan een expert testtraining, maar ISTQB.org

Is dit weer een nieuwe certificering? Straks zien we door de bomen het bos niet meer. TMap, ISTQB, .......

@Pascal en Daniel,
correcte opmerkingen, dit is inmiddels aangepast. ISTQB werkt aan het expert niveau. ps_testware geeft al jaren ISTQB Foundation en heeft nu ook ISTQB Advanced Level Test Manager geintroduceerd. Dank voor de aanvulingen.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-06-07T12:48:00.000Z Heleen van Roon
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.