Ordina werft 300 nieuwe medewerkers

ordina

Dienstverlener Ordina is op zoek naar driehonderd ervaren medewerkers. Het bedrijf zoekt tweehonderd technische ict'ers en honderd consultants die meer dan vijf jaar ervaring hebben. De medewerkers worden in vijftig verschillende functies gezocht. De dienstverlener is daartoe een wervingscampagne gestart.

De dienstverlener schreef in zijn trading update al dat het bedrijf signalen van voorzichtig herstel van de markt voorziet. Daarnaast worden de medewerkers ook geworven om verloop op te vangen, zegt een woordvoerder. Het bedrijf zoekt mensen in vijftig verschillende functies, bijvoorbeeld senior consultant, innovatie consultant nieuwe media, senior tester, business intelligence consultant of testmanager.

‘Het kandidatenprofiel is vrij zwaar', zegt manager corporate recruitment Annelies Bos. ‘Naast de technische vaardigheden moeten ze ook passen bij de cultuur van Ordina. Zo moeten ze bijvoorbeeld goede communicatieve vaardigheden en een groot adaptief vermogen hebben. Deze medewerkers zitten immers bij diverse klanten.'

Ordina plaatst advertenties in vakbladen en kranten, al denkt Bos de meeste nieuwe medewerkers te werven via het eigen personeel. Het bedrijf had al een bonus voor medewerkers die een nieuw personeelslid aandragen, maar nu mogen ze ook een maatpak van Suit Supply uitzoeken als de kandidaat aangenomen wordt.

Groot team

‘We hebben een groot team dat voortdurend op persoonlijk niveau bezig is om mensen te enthousiasmeren om kandidaten aan te dragen. Vanuit de business hebben we mensen aan recruitment toegewezen', zegt Bos. 'Dat zijn medewerkers die een recruitment training hebben gehad en vanuit hun eigen expertise personeel proberen te werven.' Een Oracle-professional probeert Oracle-specialisten te zoeken.

Of alle driehonderd medewerkers dit jaar nog gevonden worden, weet Bos niet. ‘Er is een extreem lage mobiliteit op de arbeidsmarkt. Dat blijkt ook uit onderzoeken.' De recruitment manager zegt toch kritisch te blijven. ‘We werven de mensen niet ten koste alles, we doen geen concessies op de kwaliteit van de nieuwe medewerkers. De arbeidsmarkt blijft een uitdaging, misschien dat we dus op een ander doel uitkomen aan het einde van dit jaar.'

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Laten ze eerst maar eens zuinig zijn op het huidige personeel, want hoe ze nu daar mee omgaan stimuleert alleen maar het verloop!

Daar gaan we weer! Getronics en Atos zullen ook wel 1000 nieuwe medewerkers zoeken... Wat een populistisch gel*l... Niets geleerd van de afgelopen jaren. En zo blijft onze branche in de pubertijd en wordt nooit volwassen!

Zouden we er met zijn allen dan weer intrappen in de mooie praatjes van de grote jongens onder de ict-bedrijven?

..."Moet beschikken over goede communicatieve vaardigheden"... Pfoe zeg.

Het is toch eenvoudig te zien en correct dat je in slechte tijden van personeel afscheid moet nemen die het minst bijdraagt en bij goede economische tijden weer personeel aanneemt die bijdraagt aan een doel van de organisatie.
Zowel als werkgever als werknemer wil je bij de beste horen.

Een maatpak, typerend voor de cultuur.
Wat zouden ze voor vrouwen hebben, een mantelpakje???

En in de Telegraaf van afgelopen vrijdag stond dat Ordina in de gevarenzone zit. Sterk staaltje PR.
http://www.profnews.nl/936865/%60Ordina-komt-in-gevarenzone%60

Tja, als je er via de achterdeur 1000 uittrapt en er via de voordeur weer 300 inlaat...

Ze leven met de waan van de dag. Moet je daar als werknemer je loopbaan opbouwen?

Wat is er mis mee dat als je als groot bedrijf mensen wegstuurt die niet presteren en verder wil met de huidige populatie en deze versterkt met goede instroom?

Deden ze dit maar eens bij de overheid!

Heerlijk toch die korte termijn visie...

Op zich is er niet veel mis om mensen weg te sturen die niet performen, maar zoals Ordina met haar personeel is omgesprongen verdient geen schoonheidsprijs, de meesten niet, maar deze ken ik van dichtbij. Ze hebben niet naar de prestaties van de mensen gekeken. Er is een datum geprikt (1 maart 2009 om precies te zijn) en iedereen die op dat moment in de beschikbaarheid zat, is er uit geflikkerd, met een lachwekkende ontslagvergoeding. Ach, wat het verhaal niet verteld is de honderden mensen die uit ziczelf zijn opgestapt. Ik meen dat ze in 1,5 jaar tijd van 5700 werknemers naar iets boven de 4000 werknemers zijn gezakt. En dan hebben ze ook nog een ceo'tje die z'n houdbaarheidsdatum al vele jaren heeft overschreden. Een autoritair kereltje dat iedereen die geen ja-knikker is eruit werkt.
Je kunt sowieso het nut betwijfelen van deze uurtje-factuurtjes toko's. het zijn toch gewoon uitzendburo's. Die alleen op papier toegevoegde waarde bieden in de vorm van consultancy (goeie dan).
Volgens mij is deze oproep een strategie om te laten zien dat ze niet bijna failliet zijn, maar dat zijn ze wel.

@Ronald, misschien kun je beter uitleggen wat je met 'presteren' bedoelt. Als je het hebt over mensen die meer dan 10 jaar continu ingezet zijn geweest en per ongeluk op het moment van meten op de bank zaten ... dan kun je niet van slechte performance spreken. Dat is gewoon paniekvoetbal om de kosten naar beneden te krijgen. Je moet het niet mooier maken dan dat het is/was.

Laten ze eerst maar eens zuinig zijn met hun eigen personeel, en het personeel niet als jojo's gebruiken.
Ik weet dit uit eigen ervaring.

groet

Ronald, maar wie zegt dat deze mensen niet presteren? Wat noem jij dan precies presteren? Niet elke dag twee tot drie uur in de auto willen zitten? Niet achter de zoveelste hype aan willen rennen? Niet weer tot 8 uur 's avonds willen overwerken om de absurde deadline van de accountmanager te halen zodat hij zijn bonus veilig kan stellen? Ik noem maar even wat dingen waar de doorsnee gedetacheerde dagelijks mee geconfronteerd wordt.

Ik denk dat we eens terug moeten naar "allemaal normaal doen" en een beetje respect voor elkaar moeten hebben. In plaats van mensen en masse bij het oud vuil te dumpen zodra de economie een scheet dwars zit.

De cultuuromslag zal vanuit de detacheringsbedrijven zelf moeten komen en de erkenning van hun werknemers flink wat hoger in hun vaandel moeten hijsen. Tot dat moment zal het onrustig en rommelen in de marge blijven en blijven dat soort bedrijven zelf de oorzaak van hun eigen instabiliteit.

Adaptief vermogen, tjonge.
Je bedoelt gewoon dat er geen cursussen worden gegeven om de kosten te drukken. Zo houd je kennisniveau op peil en de medewerkers tevreden en sta je bovenaan de lijst met favoriete werkgevers...of niet.

Ze zullen overigens wel moeten. Uitstroom is naast de willekeurige ontslagen gigantisch.
De omzet is in elkaar gezakt als een baksteen. In het eerste kwartaal 2010 bijna -25%. Dan ben je wel een outperformer in negatieve zin in vergelijking met je concurrenten.

Bijzonder, een jaar geleden ben ik met nog 650 man op straat gezet, 2 weken gelden lees ik een artikel dat er 23% minder omzet is en nu weer 300 man erbij.
Geloof niet dat ik er iets van begrijp.

Op de verkiezingsdag maakt Ordina bekend weer te gaan werven, das toch prachtig nieuws?! Positief herstel van de economie en herstel van de arbeidsmarkt zijn issues die de afgelopen weken in debatten veelvuldig aan de orde kwamen. Ordina investeert tenminste weer in goede IT-ers, positief signaal voor de markt dus!

@Jeroen. Is het een positief signaal? Investeren haal ik niet uit dit PR-nieuwsbericht. Wat ze zijdelings vermelden is dat het voornamelijk is om het verloop op te kunnen vangen.
Ik zal het je voorrekenen:
Met een verloop van 20% in 2010 stromen er zo'n 800 tot 1000 medewerkers uit. Dan komen er in de loop van 2010 weer 300 bij.

En: "De recruitment manager zegt toch kritisch te blijven", gelukkig is de sollicitant inmiddels ook een stuk kritischer geworden.

Als goede consultant ga je toch echt niet bij Ordina in dienst en dan spreek ik ook uit ervaring. Heerlijk toch dat internet, waarbij eenzijdige berichtgeving helaas ook niet meer gaat werken. Wat zal het testosteron weer opklimmen met het lezen van de commentaren, maar nu helaas geen stok meer om te slaan.

Eerst begin 2009 Ordina BPO (met 300 mensen) afstoten aan Centric en dan nu weer 300 mensen naar binnen halen. Lekker bezig blijven.

... en over twee jaar mag je er weer uit?

Wanneer leren die recruitment chicks nou eens een keer dat het gaat om geld en inhoud in plaats van een lullig Suit Supply-pak.

Ik heb Ordina de afgelopen jaren aan de zijlijn gevolgd en kan zeggen dat het bedrijf er positief uitspringt qua omgang met de mensen. Van de grote ICT bedrijven is het volgens mij nog steeds de leukste om voor te werken! NL management ipv Franse of Engelse spreadsheet managers en een goede sfeer als je er rond loopt. Logisch dat er mensen uit moeten als het minder gaat, Ordina doet daar dan niet geheimzinnig over zoals Atos, CAP, Centric en de rest.

M'Board staat ook vol met dit soort Deta cowboys en fake vacatures.
Maar ze moeten ook eens eerlijker zijn en er meteen bij vertellen dat ze "puistenkoppies" van max 25 jaar zoeken.
Echter ik schat in voor 90% dat ze niemand zoeken.

Weer gratis reclame, vorige keer was het Peak-IT,....Who's NEXT!!!

Ordina,

Als je werkelijk zoekt kijk dan eens op monsterboard daar staan genoeg profielen van mensen die een baan zoeken en benader ze dan zelf. Ik moet het eerst nog eens zien.

Lekker selectief news weer. 300

Logica Benelux heeft moeite om te voldoen aan de vraag van de klanten. Om die reden is besloten via een grote wervingsactie 700 man aan te trekken. Dat maakte topman Wilbert Kieboom bekend in een interview met het Financieele Dagblad.

..en daar lees ik GEEN woord over in Computable..

Wat Automatiseringsgids in elk geval siert is dat ook positief nieuws m.b.t. Logica wordt gepubliceerd. Interessant is dat bijvoorbeeld Computable louter negatief nieuws heeft te melden over Logica. Aan de universiteit Leuven wordt onderzoek gedaan naar de gekleurdheid van berichtgeving. De bronnen zijn namelijk dezelfde. De advertentie inkomsten per bedrijf verschillen (blijkbaar). Interesting!

Dames en heren,

Iedereen die eerder dan ik een commentaar heeft achtergelaten, komt niet meer in aanmerking voor één of meer van de 300 nieuwe posities bij Ordina!

Julie zijn niet productief.
Jullie zijn tijdens kantooruren op de Computable website verstrikt in minstens één discussie.
Als jullie thuis zonder werk zitten (door Ordina ontslagen of niet) hadden jullie naar een nieuwe baan op zoek moeten zijn.

Foei! Foei! Foei!

@szfierh
Louter slecht nieuws over Logica?? Zou dat ook niet komen door de slechte resultaten (1e kwartaal -14% omzet). Tja dat kun je dan wel niet gaan melden als Computable, maar zulk nieuws is toch belangrijk.

De omgang en reputatie onder medewerkers van Logica is gedaald, en dat proef je in de reacties hier van de lezers. Neem nu de ontslagen van vorig jaar en de hoge uitstroom bij Logica, nieuws dat in de ict sector van belang is!

Ook daar kan Computable weinig aan doen. U blaast een beetje te hoog van te toren.

Tot slot, ja ook Logica zoekt nieuwe mederkers als PR stunt, maar veelal ter vervanging van het verloop en de vele ontslagen vorig jaar.

@ Ron.
Ik weet niet op welke afdeling je doelt, maar bij onze afdeling was dit zeker niet het geval. Er was bij onze afdeling wel degelijk gekeken naar prestaties van personen en zijn de rotte appels verwijderd.

Over het bericht wil ik alleen maar kwijt dat ik hiervan sta te kijken. Aangezien de beschikbaarheid binnen verschillende afdelingen aardig hoog is, vraag ik me af hoe ze 300 extra mensen willen gaan inzetten.

Zou Ordina het aandurven over zes maanden te vertellen hoeveel mensen ze daadwerkelijk hebben aangenomen? En als ze dat durven, durven ze dan ook te vertellen hoeveel 35+-ers er weer uit zijn 'gestroomt' in diezelfde periode? Als het zo doorgaat dan kunnen we beter de CEO's outsourcen want lokale ICT heeft afgezien van sneakernet geen toekomst meer in Nederland. De vraag is dan: waarom hebben we uberhaupt nog meer dan een lokaal verkoopkantoor in Nederland?

Toevallig gisteren een mail ontvangen van een recruitmentbureau om discreet te peilen of ik in de nabije toekomst een overstap overweeg. Ordina SAP solutions heeft gevraagd om met mij contact op te nemen.. Dus ze zijn echt wel aan het zoeken en niet alleen naar 25-jarigen, aangezien ik binnenkort tot de 35+'ers zal behoren.

Waar moet het gevraagde personeel voor al die bedrijven vandaan komen?

Wat wordt de berichtgeving hierboven slecht gelezen en negatief geinterpreteerd! Laten we de zaken op een rijtje zetten:

1) Net als Logica zoekt ook Ordina nieuw personeel
2) Ordina zoekt medior tot senior professionals (en dus geen rookies en men schopt de ervaren mensen er dus over 2 jaar niet uit)
3) de inkrimping van Ordina in de afgelopen jaren is gekomen door verkoop Ordina TA (nu TASK24), verkoop BPO en de ontslagronde vorig jaar. Drie maatregelen op strategisch gebied dus. Daarmee is het logisch dat er nu "ander" personeel wordt gezocht.
4) Een maatpak is niet typerend voor de Ordina cultuur.

De oorzaak is heel simpel: de beschikbaarheid van mensen op een aantal profielen is extreem laag, terwijl hij in andere secties hoog is. Is het dan niet meer dan logisch dat je op zoek gaat naar nieuw personeel?
Dat heet een onderneming!

Ordina is naar mijn eigen ervaring een van de meest onbetrouwbare werkgevers en een van de mindere consultancy bedrijven in de markt. Maar goed .. in crisis-nederland zal de werkeloze wanhoop wel 300 man opleveren ... maar de kwaliteit ?

wat een kletskoek zeg, als het wat minder gaat even 20% van je personeel ontslaan (1000 man) en als de markt weer ietsje lijkt aan te trekken meteen weer 300 man gaan werven.

Dat je daar geen slechte smaak van in mond krijgt zeg.

"Zo moeten ze bijvoorbeeld goede communicatieve vaardigheden en een groot adaptief vermogen hebben", volgens het artikel en de zogenaamde selectiecriteria.

Zijn ze dan eindelijk van plan om het gehele management team en bestuur te vervangen, die ontberen deze kernkwaliteiten namelijk volledig. Over ontwikkeling binnen de organisatie die het personeel aangaan wordt namelijk niet, te laat, onvolledig of ongenuanceerd gecommuniceerd.

Fred, 09-06-2010 15:39 , ik ben blij dat jouw ervaring er zo positief uitspringt. Ik heb zelf voor Centric gewerkt en mijn vriendin voor Ordina dus ik kan het verhaal ook wel weer van een andere kant belichten.
Mijn vriendin is op een enorm lullige manier "geloosd" door Ordina nadat ze zich na een RSI en burn-out periode weer beter melden omdat de door Ordina ingehuurde bedrijfsarts vond dat ze wel weer aan het werk kon.
Van Centric kan je veel zeggen, onder andere dat het een enorm slechte betaler is, maar niet dat het geen stabiele werkgever is als je er eenmaal een vaste waarde bent.

Ordina is vorig jaar op een erge slechte manier omgegaan met haar medewerkers. Niet alleen het ontslag van ruim 300 collega's, maar ook het met terugwerkende kracht aanpassen van de arbeidsvoorwaarden. De OR had duidelijk gewaarschuwd dat er veel medewerkers zouden vertrekken, dit is dan ook gebeurd.

Ik ben een van de vele die is vertrokken. Ik voldoe precies aan het profiel wat ze zoeken. Ik heb echter blijkbaar niet het groot 'adaptief' vermogen dat ze zoeken. Bij Ordina moet je het namelijk zomaar accepteren dat een reeds verdiende bonus niet wordt uitgekeerd. Dat ging mij te ver.

Het trieste is dat ik laatst op de VEB site zag dat de heer Kasteel in 2009 bijna het dubbele aan beloning heeft ontvangen als in 2008. Dan weet je waar je ingeleverde bonus naar toe is gegaan. Ik vind dat hij hiermee een slecht voorbeeld geeft. Ook vind ik het onbegrijpelijk dat de aandeelhouders hier mee akkoord gaan. Zie: http://veb.net/bestuursvoorzitter/Profiel.aspx?Id=35

Als je er over denkt om te solliciteren is dit toch iets waar je rekening mee kan houden. Eerlijk is eerlijk, toen ik nog bij Ordina werkte, werkte ik wel samen met leuke collega's. Of dit nu nog zo is? Veel zijn er in ieder geval al vertrokken.

Vandaag door Ordina benaderd. Ze zoeken duidelijk ook 35+ , zelf ben ik 49 dus....

Zojuist vernomen dat Ordina failliet is!!

Frank.

Paar vraagjes:
- de leasebak, is dat een BMW of een Mercedes?
- de laptop van de zaak, kan die grafische kaart overweg met de allernieuwste games?
- een iPhone krijg ik toch, ipv zo' simpel GSM'tje?
- 30 vrije dagen, da's toch de standaard?
- na 1 jaar wil ik manager worden, moet kunnen toch?
- met al die cursussen die ik krijg, hoef ik toch niet veel te werken, toch?
- bruto starten we op 3.000 pegels?
Zo nee, dan kom ik niet!

Getekend, de ervaren schoolverlatert.

@Frank: Bericht heb ik ook vernomen. Zouden komende week uitstel aanvragen.

He wat leuk..
Een echte interactieve Thread tussen bezoekers en redactie van Computable :-)

IDEETJE:
Bouw een FORUM aan de Computable website. Dan kunnen we daar diepgaand verder van gedachte wisselen.. Lijkt mij echt heel leerzaam :-) Wie stemt er voor?

Ordina op zoek naar ervaren mensen? Nadat ze eerst ervaren en uitstekend opgeleide mensen geloosd hebben? Wie trapt daar nou nog in?

Ene Ronald (Kasteel?) geeft in zijn reactie aan dat er niks mis is met het wegsturen van slecht presterende medewerkers. Dat is echter niet de praktijk bij Ordina: ik ben er ook ontslagen, maar gelukkig direct aangenomen bij de klant waar ik zat toen ik hoorde dat ik werd ontslagen. Ik deed mijn werk dus toch niet zó slecht. Ordina is door mijn huidige baas vervolgens aan de kant gezet. En ik werk er nu al jaren met veel plezier.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-06-09T11:19:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.