Microsoft jaagt op vrouwelijke werknemer

Tijd- en plaatsonafhankelijk werken is niet genoeg om vrouwen te werven en te behouden. Dat vindt algemeen directeur Theo Rinsema van Microsoft Nederland. Hoe het dan wél moet, laat het softwarebedrijf maandag 21 juni weten tijdens een presentatie van Microsofts adviesraad Raad van Anders.

Volgens Rinsema moeten werkgevers niet alleen 'allerlei convenanten ondertekenen' om het aantrekken en behouden van vrouwelijk personeel te bevorderen, maar moeten zij ook daadwerkelijk iets ondernemen.

Hoe Microsoft dat gaat doen, vertelt Raad van Anders-lid en algemeen directeur van vrouwenplatform WomenInc Jannet Vaessen tijdens een bijeenkomst in het pand van Microsoft in Schiphol-Rijk. De leden van de adviesraad gaan onder andere in op de vraag of vrouwelijke werknemers voorrang moeten krijgen als er een functie vrijkomt.

De Raad van Anders bestaat uit vertegenwoordigers met diverse overheidsfuncties. Sinds het voorjaar van 2009 denken zij na over de gevolgen en verbeterpunten van het nieuwe werken. Microsoft begon in 2005 met flexibel werken. Sindsdien hebben werknemers geen vaste werkplek meer en kunnen zij hun eigen werktijden indelen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Microsoft begrijpt het. Meer vrouwen in de ICT is positief. Enige puntje van zorg zou wel zijn dat ze ook over de hele dwarsdoorsnede van het bedrijf functies moeten invullen op die manier. Dus niet alleen hr, sales en communicatie zoals bij de meeste bedrijven.

Het zou mij wat waard zijn als we nu eindelijk eens kunnen stoppen met die onzinnige M/V en aanverwante discussies. Sinds ik ben gaan werken, 25 jaar geleden, hoor ik niet anders. De plaat is grijs. Zet eens een ander deuntje op.

Als er nu eerst eens genoeg vrouwen ICT gaan leren kunnen we het daarna over evenredige vertegenwoordiging gaan hebben. Ok?
Je kunt niet eerst geschiedenis gaan studeren en dan CEO bij een ICT bedrijf worden, hoewel, soms lukt het toch...
Vreemd...

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-06-17T13:15:00.000Z Heleen van Roon
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.