Microsoft brengt talent personeel in kaart

Online vragenlijst moet ook passies duidelijk maken

Softwarebedrijf Microsoft Nederland gaat meer aandacht besteden aan de talenten van personeelsleden. Dat heeft algemeen directeur Theo Rinsema laten weten. Om de competenties van medewerkers beter in kaart te brengen, ontwikkelt het bedrijf een zogeheten potentieelwijzer.

Via een online vragenlijst hoopt de werkgever beter zicht te krijgen op de vaardigheden en talenten van personeelsleden. Ook moet het hulpmiddel duidelijk maken welke passies medewerkers hebben en hoe zij die in hun werk kunnen gebruiken. Naar aanleiding daarvan wil de werkgever werknemers helpen bij het richting geven aan hun carrière, bijvoorbeeld door het aanbieden van een cursus of training.

Rinsema: 'Het kan natuurlijk ook zijn dat na de test blijkt dat iemand passies heeft die binnen Microsoft niet bruikbaar zijn. Dan kan het gebeuren dat iemand ervoor kiest ergens anders te gaan werken.' Dat schrikt de algemeen directeur niet af. 'Werknemers moeten zich breder kunnen ontwikkelen dan alleen via de middelen die een werkgever biedt', vindt hij.

Volgens Rinsema is de potentieelwijzer niet alleen een hulpmiddel voor managers die willen weten hoe het met de talenten van hun medewerkers gesteld is, maar kunnen personeelsleden ook zelf zien op welk punt in hun loopbaan zij zich bevinden. Zo kunnen zij bijvoorbeeld bijhouden hoe vaardigheden zich ontwikkeld hebben over een langere periode.

Beginstadium

Microsoft wil de potentieelwijzer, die zich nu nog in een beginstadium bevindt, over ongeveer een half jaar gaan gebruiken. Het bedrijf wil ongeveer vier maanden besteden aan het samenstellen van vragenlijsten en vormgeving voor de online tool. De overige twee maanden worden besteed aan het ontwikkelen van de software.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Artikel gaat over Microsoft en dan een mooi plaatje van een iMac erbij, niceness!

Of is het een assessment om van mensen af te komen?

Volgens mij heeft Schouten & Nelissen dit al jaren...www.career-planner.nl

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-06-21T15:47:00.000Z Heleen van Roon
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.