Topwerkgever is vaak een ICT-bedrijf

Onderzoeksorganisatie CRF Institute heeft een lijst van de beste werkgevers van Nederland samengesteld. De ict-bedrijven doen het goed: ruim de helft van de lijst bestaat uit werkgevers in die branche of uit bedrijven met een grote ict-afdeling. Onder andere Caesar Groep, Capgemini, Ricoh, Tata en Simac en staan in de lijst.

CRF Institute beoordeelt het personeelsbeleid van de werkgevers op diverse punten. Er wordt gekeken naar arbeidsvoorwaarden, opleidingen, interne promotiemogelijkheden, carrièremogelijkheden, werksfeer en bedrijfscultuur. Daarnaast interviewden de onderzoekers de werkgevers.

Naar aanleiding daarvan krijgen 48 bedrijven, waarvan 26 uit de ict-sector, het keurmerk Top Employer Nederland 2010. Uit de lijst blijkt dat bijvoorbeeld Ricoh maximaal scoort op het gebied van training en ontwikkeling. Ook zou de werkgever goede interne promotiekansen bieden. Ict-detacheerder NCIM Groep doet het goed op het gebied van innovatie. Softwareleverancier Compuware scoort op vrijwel alle punten maximaal.

Top Employers ICT Nederland 2010

ABN Amro
APG
Caesar Groep
Capgemini
Cimsolutions
Compuware
Electrabel
Equens
Force Vision

I-bridge
Info Support
ING
Intermax Managed Hosting
Mediaan Automatisering
NCIM Groep
Newtel Essence
Pecoma Business Technology

ProRail
Qualogy
Ricoh
Simac Techniek
SNS Reaal
Sylis
Tata Consultancy Services
T-Systems Nederland
UWV

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Dit keurmerk is niet echt onafhankelijk. Ik zou als IT’er er maar niet al te veel waarde aan hechten. Ik heb namelijk vorig jaar ook gebeld om te kijken hoe je in aanmerking kunt komen voor dit keurmerk. Wat blijkt, je moet 8000 euro betalen, dan is het zo geregeld.
In ruil daarvoor kom je in een boekje en mag je het keurmerk hanteren op je site e.d.

Elk bedrijf dat dit wil, kan erbij zijn.
Goed organiseren, het voltallige personeel overtuigen van het belang om dit te halen en dan iedereen vragen om deel te nemen en een vragenlijstje op internet positief in te vullen. Vooral ICT-ers kunnen dit goed.

Jaloers? Toch volgende keer beter je best doen als bedrijf en als ICT werkgever! Misschien sta je er dan volgend jaar ook bij :-) Succes

@Ikke
Helemaal waar, en natuurlijk dokken.

@Ander ICT bedrijf

Niet jaloers. Je gaat jezelf toch niet verloochenen door te betalen om een goede werkgever te zijn? Kijk eens goed naar het lijstje :)

Jaja, Capgemini topwerkgever.. Het hoeft maar eventjes slecht te gaan en ze gooien er zo veel mogelijk mensen op achterbakse wijze uit. Dit weten ze goed buiten de pers te houden. Ik heb dit met concullega's van Cap meegemaakt. Goede mensen die zich altijd hebben ingezet.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-06-28T08:33:00.000Z Heleen van Roon
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.