Centric-dochter koopt Peak-IT Zweden

De Zweedse detacheerder Xtra Personell neemt de activiteiten van branchegenoot Peak-IT in Zweden over. Het Nederlandse Peak-IT heeft sinds 2007 drie vestigingen in dat land met ruim honderd medewerkers. Xtra Personell is onderdeel van de Nederlandse ict-dienstverlener Centric. De onderneming is actief in Noorwegen en Zweden.

Peak-IT Zweden biedt zijn klanten tijdelijke ict-professionals en heeft kantoren in Stockholm, Malmö en Göteborg. Het detacheringsbureau is opgericht door Cok Mudde en Guido Vervelde. Zij hebben in de afgelopen 25 jaar meerdere bemiddelingsbureaus opgezet en verkocht, zoals Centric Automatiseringsdiensten, Macaw en Qmagic. Nu zijn ze onder andere eigenaar van Peak-IT Nederland, Peak-IT Financials, Workstreampeople en Holland IT Professionals.

Centric

Centrics Xtra Personell heeft een breder portfolio dan Peak-IT Zweden. De ondernemer biedt naast tijdelijk ict-personeel tijdelijke krachten voor informatiemanagement, financiën en administratie. Met de overname wil het bedrijf zijn activiteiten in Zweden uitbreiden.

De ict-organisatie van moederbedrijf Centric bestaat uit drie divisies: Managed ICT Services, IT Solutions en Software Engineering. De dienstverlener heeft vestigingen in Nederland, België, Luxemburg, Roemenië, het Verenigd Koninkrijk, Zweden, Duitsland, Noorwegen en Zwitserland. Daarnaast zijn ingenieurs- en adviesbureau Oranjewoud en financiële dienstverlener Finace dochterbedrijven van Centric.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-07-08T10:26:00.000Z Diederik Toet
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.