Curator verkoopt bezit NH Corporate Training

Het klantenbestand van de failliete ict-opleider NH Corporate Training in Rotterdam is door de curator verkocht. Ook de inventaris, inclusief de computers, van de vijf opleidingscentra zijn te gelde gemaakt. Volgens curator Maurits Renzen zijn er veel gedupeerden die vouchers voor opleidingen hebben gekocht. ‘Voor hen is het heel zuur’.

Het klantenbestand is door curator Renzen verkocht aan investeerder Erik Boersma, die eerder dit jaar twee vestigingen van ict-opleider New Horizons uit een faillissement kocht. Hij betaalde voor de namen en adressen en het recht om deze klanten van NH Corporate Training, tot eind april actief onder de merknaam New Horizons, te benaderen.

De inventaris van de opleidingscentra en de computers zijn verkocht aan een opkoper.

Het personeel is direct na zijn aanstelling door de curator ontslagen. ‘Het is gelukt snel het UWV in te schakelen - binnen een week - waardoor de medewerkers ook snel een voorschot konden krijgen op hun uitkering', zegt Renzen. NH Corporate Training slaagde er de maand voorafgaand aan het faillissement niet in de lonen uit te keren.

Opleidingsvouchers

Het bankroet van het opleidingsbedrijf heeft geleid tot grote aantallen gedupeerden, zegt Renzen. ‘Voor hen is het heel zuur. Zij hebben grote aantallen opleidingsvouchers gekocht. Dat geld is weg.' Onder de klanten bevinden zich veel kleine bedrijven, maar ook veel klinkende namen.

Gedupeerden kunnen hun claim op NH Corporate Training niet verhalen op andere ondernemers die opleidingen geven onder de naam New Horizons, zoals Boersma. ‘Hij zal de gedupeerden benaderen en hen een mooi aanbod doen', verwacht curator Renzen. Hij voorziet dat dit een commercieel voorstel zal zijn, geen schadevergoeding voor het verlies door het faillissement.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

‘Het is gelukt snel het UWV in te schakelen - binnen een week - waardoor de medewerkers ook snel een voorschot konden krijgen op hun uitkering', zegt Renzen.


Haha, nog meer blabla, ik heb nog geen cent gezien hoor!!

Nou ik heb ook nog geen cent gezien. Ik ben eigelijk wel benieuwd voor hoeveel het klantenbestand verkocht is?

@ NH Ex employee

Dat gaat nog wel even duren voor je je centen gaat krijgen, eerst een gezamelijke intake bij het UWV ( binnen nu en een maand) dan nog weer 4 weken w8en op betaling van loon, en dan mag je gemiddeldd 3 tot 5 maanden w8en op je reiskosten,bonussen, vakantiegeld, vakantiedagen,etc..

Succes!!!!

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-07-13T11:10:00.000Z Johannes van Bentum
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.