'Fraude bij NH veroorzaakte faillissement niet'

Training

Het faillissement van ict-opleider NH Corporate Training is niet veroorzaakt door de fraude van een medewerker. ‘Dat is klinkklare nonsens’, zegt curator Maurits Renzen. Directeur/eigenaar Camiel de Clercq van NH Corporate Training weet het faillissement van zijn onderneming eerder aan een fraude door een medewerkster voor een bedrag van ruim 100.000 euro.

De fraude van ruim een ton door een personeelslid van NH Corporate Training heeft het bedrijf niet over het randje van de afgrond geduwd, vertelt curator Maurits Renzen. ‘Dat verhaal van de directeur is onzin.' Renzen onderzoekt nog wat wel de oorzaak is van het faillissement.

De betrokken medewerkster heeft de fraude aan de curator toegegeven. Zij wist haar werkgever een bedrag van ruim een ton afhandig te maken door het rekeningnummer onder facturen van NH Corporate Training te vervangen door haar eigen nummer. ‘Zij heeft een overeenkomst getekend waarin zij belooft het hele bedrag terug te betalen', zegt curator Renzen. Of lukt is de vraag, want ‘dit is het verhaal van de kale kip'. Zij heeft inmiddels 18.000 euro terugbetaald. ‘Ik zie wel waarmee ze komt', zegt Renzen.

De curator onderzoekt ook nog of in de aanloop naar het faillissement de directie alle wettelijke regels heeft gevolgd. Dit is een standaard procedure, die bij elk faillissement wordt gevolgd.

NH Corporate Training werd op 22 juni 2010 failliet verklaard door de rechtbank in Breda. Het bedrijf was druk bezig met het uitstippelen van een nieuwe strategie, nadat in april 2010 New Horizons onverwacht de franchiseovereenkomst met het bedrijf beëindigde. Aanvankelijk zette de onderneming zijn activiteiten onveranderd voort, tot de rechter dit op 4 juni 2010 verbood. Dat had het Amerikaanse New Horizons de rechter in kort geding gevraagd.

Het doordraaien van NH Corporate Training bracht de Amerikanen in een lastig parket, doordat de franchise inmiddels was doorverkocht aan investeerder Boersma. Hij kocht in februari 2010 uit een faillissement de twee New Horizons-vestigingen in Utrecht en Apeldoorn. Op basis van zijn tweede franchise wil hij op korte termijn vestigingen openen in het gebied waarin NH Corporate Training actief is.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Ik hoor dat New Horizons van Boersma nu weer is overgenomen door ROC. Wie weet wat hiervan waar is?

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-07-14T08:07:00.000Z Johannes van Bentum
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.