ICT-opleider maakt strengere lesafspraken

'Convenanten stoppen vaak bij goede voornemens'

De Academie voor ICT en Business van Avans Hogeschool gaat samenwerken met vliegtuigbekabelaar Fokker Elmo. Het bedrijf gaat de opleider van gastlessen en stageplaatsen voorzien. Om ervoor te zorgen dat de afspraken tussen de twee partijen ook werkelijk worden nagekomen, hebben zij hun plannen vastgelegd in een contract.

Fokker Elmo en Avans Hogeschool werkten al eerder samen. Zo spraken zij in 2008 af dat de vliegtuigbekabelaar software voor de studenten beschikbaar zou stellen. De vrijblijvende afspraken die toen gemaakt werden, bleken niet voldoende om voor succes te zorgen. 'Convenanten blijven vaak bungelen', merkt docent Ed Landman. 'Het stopt bij goede voornemens.'

Het opstellen van duidelijke afspraken en voorwaardes moet daar verandering in brengen. Zo worden de data van de gastlessen nu echt in de agenda gezet. Landman: 'Er staat nog net geen tijd bij, maar die les wordt ingepland dus dan moet er iemand zijn.' Ook hebben de opleider en het bedrijf vastgelegd dat docenten volgend studiejaar gaan stagelopen. In de toekomst wil Avans met Fokker Elmo een plan bedenken om op een eenvoudige en interactieve manier onderhoudsdata voor vliegtuigen te presenteren.

Ericsson

Het is niet de eerste keer dat de hogeschool de samenwerkingsplannen duidelijker wil vastleggen. Anderhalf jaar geleden sprak de opleider ook al af 'de afgesproken plannen beter vorm te geven'.

Fokker Elmo is niet het enige bedrijf waarmee de Academie voor ICT en Business gaat samenwerken. Ook andere bedrijven, waaronder leverancier voor mobiele technologie Ericsson, doet mee aan het project.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-07-19T14:49:00.000Z Heleen van Roon
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.