ICT-dienstverlener eert beheerder met website

Ict-dienstverlener DataByte Business Solutions komt met een website die het werk van de systeembeheerder onder de aandacht moet brengen. Het bedrijf doet dat in het kader van De dag van de Systeembeheerder die vrijdag 30 juli gevierd wordt. Op de website kunnen werknemers aangeven waarom ze graag samenwerken met hun ict-collega.

Volgens aanhangers van de Dag van de Systeembeheerder, die tien jaar geleden in de Verenigde Staten in het leven werd geroepen als SysAdmin Day, krijgen deze beheerders te weinig waardering voor hun werk. 'We willen alleen wat erkenning. Dat is het minste wat je zou kunnen doen', aldus initiatiefnemer Ted Kekatos daarover.

De website van DataByte moet daar gehoor aan geven. 'In Nederland is deze dag nog relatief onbekend', aldus de werkgever op de website. 'Met de lancering van deze website geven we een eerste aanzet om deze dag actiever te gaan vieren.'

Cake en ijs

Ted Kekatos bedacht SysAdmin Day tien jaar geleden. Na Vaderdag, Moederdag en de Dag van de Secretaresse wilde hij ook de beheerder eens per jaar onder de aandacht brengen.

'Ik heb het niet voor mezelf gedaan, maar voor systeembeheerders overal ter wereld', aldus Kekatos. 'Ik nodig mijn collega's elk jaar uit voor een lunch. Ik geef ze dan cake en ijs. Een keer per jaar mag er best wat extra aandacht voor de systeembeheerder zijn.'

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-07-29T10:52:00.000Z Heleen van Roon