SAP komt met opfriscursus voor ICT'ers

Bedrijfssoftwareleverancier SAP komt met twee nieuwe trainingen voor ict'ers. Zij kunnen zich richten op het werken met protocol https in combinatie met programmeertaal Java. De leverancier geeft de lessen via de webcam en doet dit onder de naam Virtual Live Classroom.

Ook het combineren van erp-software van SAP met systemen die niet gemaakt zijn in de programmeertaal van dat bedrijf komt aan bod. Het draait daarbij vooral om gegevenstransportsysteem CTS+.

De twee zogeheten Knowledge Plugins zijn bedoeld voor ict'ers die al eerder een training binnen het betreffende vakgebied gevolgd hebben, maar nu hun kennis willen bijwerken. 'Ik krijg vaak vragen van ict'ers die een paar jaar geleden een cursus hebben gedaan, maar die nu merken dat hun kennis verouderd begint te raken', legt trainer en SAP-consultant Hay Bouten uit. 'Die behoefte aan nieuwe informatie ontstaat bijvoorbeeld vaak wanneer op een systeem een upgrade is uitgevoerd.'

Intensiever luisteren

Ict'ers die meedoen aan de Knowlegde Plugins worden niet in een klaslokaal verwacht, maar volgen de lessen vanachter hun computer. Via een webcam en een groepstelefoongesprek kunnen zij de docent zien en horen. Volgens Bouten is de zogeheten Virtual Live Classroom vooral handig, omdat cursisten geen reistijd meer hebben. 'Ze kunnen gewoon thuis of op kantoor blijven', zegt hij. 'Zelf moet ik wel intensiever luisteren naar wat mensen zeggen, omdat ik hun gezichten niet kan zien. Maar dat gaat eigenlijk heel goed.'

De cursus wordt afgesloten met een virtuele bijeenkomst waarin de cursisten eventueel nog vragen kunnen stellen. De https-training duurt een halve dag en voor de cursus over CTS+ moet een hele dag worden uitgetrokken. De trainingen worden gehouden in september en oktober.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Komisch, webcams waarmee je geen gezichten kunt zien . . . . . . . .

Zelf op internet je kennis bijvijlen is volgens mij sneller.....

Jan, Webcams waarmee je geen gezichten kunt zien?
Er staat duidelijk "via een webcam en een groepstelefoongesprek kunnen zij de docent zien en horen".
Er staat niet dat het ook de andere kant op werkt.

@Theo
Voor een leverancier als SAP is eenzijdige communicatie wat mager, er zijn toch meerdere pakketten waar dit wel naar 2 kanten werkt, of ten minste werken kan.

@Jan, Via de Virtual Live Classroom software deelt de trainer zijn desktop en de beelden van zijn webcam met de cursisten. De deelnemers kunnen er voor kiezen om de webcam uit te schakelen. Indien nodig kan de deelnemer ook zijn desktop delen met de docent en/of groep.

De communicatie werkt gewoon twee kanten op. Voor de audio gebruikt SAP een conference call zodat er geen vertraging in de communicatie is.

@Hay,
bedankt voor de toelichting, uit het artikel begreep ik dat anders. Kon het me slecht voorstellen, ik support ook PCs in nederland via het web (vanuit Oostenrijk) en heb paralel skype lopen, maar dat is natuurlijk geen profi trainingssoftware. Ik ga dat programma toch eens bekijken,

Nog even een link voor de docenten:
http://e-articles.info/e/a/title/The-Benefits-and-Limitations-of-Live-Virtual-Classroom/

@Jan: Dank, dat is inderdaad een interessant stukje.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-07-30T15:56:00.000Z Heleen van Roon
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.