Citrix komt met nieuwe virtualisatiecertificaten

Virtualisatieleverancier Citrix introduceert twee nieuwe certificaten voor gevorderde engineers en architecten die zijn gespecialiseerd in end-to-end-virtualisatie. Het gaat om de Citrix Certified Enterprise Engineer (CCEE) for Virtualization en Citrix Certified Integration Architect (CCIA) for Virtualization. Met deze programma's wil de leverancier ict-professionals helpen om vaardigheden te ontwikkelen die nodig zijn om de end-to-end-virtualisatie-oplossingen van Citrix in de praktijk te brengen, van het datacenter tot de desktop.

Virtualisatie wordt steeds belangrijker voor ict-medewerkers, doordat bedrijven meer investeren in de inzet van virtuele servers en desktops. Recent onderzoek laat zelfs zien dat ict'ers die virtualisatie-oplossingen kunnen implementeren één van de meest gezochte werknemers in de ict-sector zijn. Volgens het onderzoek van Certification Magazine wordt het echter steeds moeilijker voor werknemers om door te dringen tot deze specialisatie ‘zonder gespecialiseerde kennis en training'.

Leverancier van virtualisatietechnologie Citrix gaat ict'ers leren werken met de software van dat bedrijf. De twee nieuwe studies die ict'ers kunnen volgen, leiden op tot Citrix Certified Enterprise Engineer for Virtualisation (CCEE) en Citrix Certified Integration Architect (CCIA).

Ict'ers die het CCEE-certificaat willen behalen, moeten enkele examens afleggen. De tests gaan over virtualisatieproducten van de leverancier. Ook moeten de studenten een praktijkexamen afleggen. Het CCIA-certificaat heeft dezelfde examens, maar gaat ook in op het ontwerpen, implementeren en analyseren van Citrix' producten.

Ontwikkelingen

Directeur Julieann Scalisi van Citrix Education zegt dat certificaten steeds belangrijker worden voor de carrière en het salaris van ict'ers. 'De nieuwe certificaten gaan over de vaardigheden die zij nodig hebben in hun werk', aldus Scalisi. 'Studenten die zo'n certificaat behalen laten zien dat ze op de hoogte zijn van ontwikkelingen op het gebied van virtualisatie.'

Uit onderzoek van Computable bleek eerder dat ict'ers steeds meer waarde hechten aan een certificaat. Vooral leverancierscertificaten blijken in trek. Van de 1633 ondervraagde ict'ers volgde 70 procent de afgelopen vijf jaar een opleiding. Driekwart van deze ict'ers koos voor een opleiding waarbij aan het einde een certificaat werd uitgereikt. Mbo'ers kiezen vaker voor een opleiding met een certificaat dan ict'ers die al een hbo-diploma hebben.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-08-03T08:43:00.000Z Heleen van Roon
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.