Valid zoekt netwerkspecialisten via flirt

De Eindhovense vestiging van ict-dienstverlener Valid zoekt vijftien tot twintig nieuwe netwerkspecialisten, managers voor infrastructuur-projecten en .NET-specialisten. Het bedrijf organiseert 9 en 11 september 2010 kennismakingsdagen waarbij een workshop 'zakelijk flirten' plaatsvindt. Daarbij test het bedrijf of geïnteresseerden bij de organisatie passen en ook hoe ze overkomen en zich presenteren in een gesprek. In de genoemde functies spelen communicatieve vaardigheden een steeds grotere rol.

De dienstverlener zoekt ambitieuze ict'ers die werkzaam zijn op HBO-niveau of hoger en beschikken over minimaal drie jaar specialistische werkervaring.

De wervingsactie heeft volgens het dienstenbedrijf een informeel karakter en heeft allereerst tot doel om geïnteresseerden de mogelijkheid te bieden om kennis te maken met het bedrijf, de mensen en het pand.

Kwaliteit

Woordvoerster Jo-An Kamp van Valid: 'De actie is vooral gericht op de kwaliteit van medewerkers niet op de kwantiteit. Of we nu één of vijftig nieuwe medewerkers binnenhalen, het gaat erom of ze passen bij het bedrijf. We zoeken mensen die over de juiste vaardigheden beschikken.' Deelname aan de flirt-workshop is overigens niet verplicht.

De dienstverlener heeft in totaal ruim 250 medewerkers in dienst. Het bedrijf heeft kantoren in Eindhoven, Maastricht en Utrecht. De dienstverlener werd onlangs gekozen voor de implementatie van een nieuwe ict-infrastructuur bij het samenwerkingsverband van gemeenten en gemeentelijke diensten in de regio Gooi & Vechtstreek.

'Arbeidsmarkt trekt aan'

Volgens recent onderzoek van brancheorganisatie ICT~Office trekt de ict-arbeidsmarkt en de vraag naar ict-diensten licht aan.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Is dit bedoeld als redactioneel stukje, of als reclame? Ik vind namelijk dat laatste, maar dat staat er niet als zodanig vermeld.

Ah, Valid. Is dat is die club die zonder goede reden mensen in hun proeftijd ontslaat en afspraken omtrent scholing niet nakomt?

Ja precies, dat is Valid.

Overigens waren er anderhalf jaar geleden nog ruim 300 mensen in dienst bij Valid tegen 250 nu, dus ze hebben er minstens 50 laten gaan. Dus zeggen die 20 vacatures helemaal niets.

Wat wel wat zegt is de "minne" cultuur daar. Als je niet in hun gekke plaatje past ben je zo goed als afgeschreven. "Aanpassen of verdwijnen" is het motto.

Het verbaast me niets dat ze mensen zoeken. Als je bedenkt dat ze max. 2550,- voor een netwerkbeheerder willen betalen (salarisschaal) en dat Valid een zeer zwaar concurrentie- en relatiebeding in haar contracten zet, dan sta je niet bepaald graag in de rij voor dat bedrijf.

aanvulling: Maar ze willen wel kwaliteit voor dat geld hebben :')

Als ik zo het artikel lees en de daaropvolgende reakties, dan lijkt het wel alsof de gewenste communicatieve vaardigheden van de nieuwe werknemers nodig zijn om de niet aanwezige communicatieve vaardigheden van de werkgever te kunnen verwerken. Vraag is dus waar het probleem nu werkelijk ligt?

Ik werk bij dit bedrijf en ik heb het er juist enorm naar mijn zin. Kom anders eens met eigen ogen kijken wat jij er van vindt. Daar zijn de kennismakingsdagen namelijk ook voor bedoeld!

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-08-12T08:54:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.