Informaticastudie vooral populair bij havisten

De populariteit van de studies Informatica en Technische Informatica is iets gedaald ten opzichte van een jaar geleden. Dat blijkt uit cijfers van ontwikkelaar van studieoriëntatiemiddelen Qompas. De ict-studies staan op de achtste plek in de lijst van aantrekkelijke hbo- en wo-opleidingen. Onder havo-jongens is de ict-studie de populairste opleiding.

De studies stonden de drie voorgaande jaren een keer eerder op de achtste plek. De overige twee jaren behaalden ze een zevende plaats. De opleiding Geneeskunde staat al vier jaar op nummer één. Andere studies die in trek zijn bij havo- en vwo-scholieren zijn Commerciële Economie, Hotelmanagement en Psychologie.

De achtste plek voor de informaticastudies lijkt vooral veroorzaakt te worden door de studiekeuze van de vrouwelijke scholieren, want bij hun komen die opleidingen niet in de top tien voor. Onder havo-jongens is de ict-studie juist de populairste opleiding.

Een acht of hoger

Bij mannelijke vwo-scholieren krijgt Informatica een tweede plaats. Jongens die bij het kiezen van hun onderwijsprofiel gemiddeld een acht of hoger op het rapport hadden, kiezen minder snel voor een ict-opleiding. Zij zetten achtereenvolgens Geneeskunde, Technische Natuurkunde en Elektrotechniek bovenaan de ranglijst.

Qompas ondersteunt scholieren bij het kiezen van hun vakkenpakket en hun vervolgstudie. De instelling vroeg 300.000 studenten naar hun voorkeur voor schoolvakken, studierichtingen, studies, beroepensectoren, beroepen en eindexamenprofielen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-08-16T08:19:00.000Z Heleen van Roon
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.