Mario der Weduwen wordt CIO van VNU Media

VNU Media heeft Mario der Weduwen tijdelijk benoemd tot chief information officer. Aan het eind van dit jaar besluit het mediabedrijf of het de rol van cio permanent invult. Der Weduwen is aangetrokken om de vernieuwing van de it-architectuur in het komende halfjaar bij VNU te begeleiden. Hij heeft de afgelopen vijftien jaar functies vervuld als it-directeur of cio bij grote organisaties als KLM, Albert Heijn en ANWB. Tot voor kort was Der Weduwen cio bij supermarktconcern Schuitema/C1000.

In het kader van de vernieuwing van de it-architectuur lopen er bij VNU Media, uitgeverij van onder andere Computable, CRN, Tweakers.net en Intermediair, een aantal parallel lopende projecten. De als cio aangetrokken Der Weduwen zal zich richten op het borgen van de onderlinge samenhang tussen deze projecten en de oplevering van de interfaces tussen de verschillende systemen. Het uiteindelijke doel is het opleveren van een nieuwe geïntegreerde it- infrastructuur.

Der Weduwen zal het managementteam van VNU Media ondersteunen bij de aansturing van de verschillende projecten, verantwoordelijkheid nemen over de overall planning en helpen bij het beheren van de implementatierisico's. Volgens VNU is hij een zeer ervaren cio, met ervaring bij grote organisaties als KLM, Albert Heijn, ANWB en Schuitema/C1000. Hij kreeg hierbij vaak te maken met complexe it-implementaties en systeemintegratie.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Waarom een CIO zich met inhoudelijke zaken (architectuur) gaat bemoeien is mij een raadsel. Zijn rolbeschrijving zoals hierboven omschreven heeft meer weg van een programma manager i.c.m. architect dan van een CIO.
Volgens mij zou een CIO zich druk moeten maken om de condities te scheppen om programma's succesvol te laten verlopen, dan om zelf met deze programma's aan de haal te gaan.. Maar dat valt blijkbaar niet goed te delegeren...

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-08-19T08:20:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.