Neomax lokt starter met Microsoft-certificaat

Ict-detacheerder Neomax werft startende ict'ers met een studie. Starters kunnen zich laten opleiden tot Microsoft Certified Desktop Support Technician. De cursus draait om de besturingssystemen Windows XP en Windows 7. De detacheerder neemt de kosten van de studie voor rekening.

De werkgever hoopt met het initiatief starters te werven. 'Ict'ers en werkgevers vinden leverancierscertificaten steeds belangrijker', aldus Neomax' commercieel directeur Stephan Bosman. 'De opleiding vormt een belangrijke schakel tussen theorie en praktijk. De startende ict'er wordt met een combinatie van werken en leren klaargestoomd voor de praktijk.'

Handvat

De opleiding, die de werkgever 'Neomaximizer' noemt, bestaat uit drie modules die worden behandeld tijdens klassikale trainingsavonden. De cursus wordt afgesloten met een examen. Het opleidingstraject duurt drie maanden.

Leden van Computables Loopbaan-panel stelden eerder dat werkgevers onterecht veel waarde hechten aan ict-certificaten. Toch blijven ze aantrekkelijk voor ict'ers, omdat de certificaten een handvat zijn voor personeelsmedewerkers met relatief weinig technische kennis, aldus panelleden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Ja ja, heb dat mee gemaakt. Ze krijgen de welbekende questions and answers vce voor het examen. En hoppa een certificaat. Dan moeten ze het op een opdracht uitvoeren, en dan weten ze het niet. Vraag ze wat FSMO is, en dan kijken ze je een beetje raar aan. MMC hebben ze ook nooit van gehoord.

Gratis certificaat halen. Dit heb ik standaard bij mijn werkgever. En Ex, your totalty true, de meeste werknemers leren alleen de VCE's en hoppa, certificaat. Toch lastig als een klant je wat wil vragen!! Snap die mentaliteit nog steeds niet.

Ik snap het niet, je krijgt een baan en MAG certificaten halen. Ik dacht dat dit randvoorwaardelijk was. Je hebt een baan en MOET je certificering onderhouden.

Noemen ze dit een lokkertje?

Ik ga er vanuit dat starters buiten het leren in de praktijk ook gewoon cursussen in hun vakgebied krijgen.

Ik ben zelf een starter en vond het erg belangrijk bij het uitzoeken van een bedrijf waar ik ging werken dat ik goede opleidingsmogelijkheden heb. Als starter heb je namelijk niet veel meer dan een basiskennis. Maar zodra je een beetje specialistisch aan de gang gaat heb je gewoon curcussen nodig.

Tof bedrijf.
Het schijnt dat ze zelfs loon aan de werknemers betalen, dus naast het Certificaat krijgen ze nog geld toe ook ;-)

Ik dacht dat dit vrijwel standaard was bij detacheerders, waar gaan ze dadelijk mee adverteren? 20 Vakantiedagen per jaar?

Dat is toch wel uniek zeg! De werkgever neemt zelfs de kosten voor rekening. :-)

Jeetje, wat een nieuws. Neomaximizer? Wat een woord. Denken ze echt dat ict-ers in dat soort onzin trappen? Dit zijn toch dezelfde gasten als van dat 'twilliciteren"? Hahahaha, wat een ballentent.

Kwalitatief uitermate teleurstellend bedrijf.

wat moet je met certificaten als je toch geen werkervaring hebt? Ze als wc-papier gebruiken?
Misschien iets voor Neomax, bij de inschrijving direct een rol wc-papier uitdelen, anders worden die certificaten geheid gebruikt!

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-09-06T11:10:00.000Z Heleen van Roon
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.