Sogeti onderzoekt mobiele applicaties

Ict-dienstverlener werkt samen met universiteit Nyenrode

Ict-dienstverlener Sogeti gaat samen met studenten van Nyenrode Business Universiteit onderzoek doen naar mobiele applicaties voor het bedrijfsleven. De twee partijen bekijken de mogelijkheden van mobiele ict-toepassingen in het bedrijfsleven. Ook onderzoeken de studenten welke invloed de apps hebben op bedrijven.

Het project met de naam Apps in Business moet bovendien bijdragen aan de vernieuwing van educatie. De studenten die aan het initiatief meedoen, krijgen daarom een iPad ter beschikking.

Delen van informatie

Directeur Désirée van Gorp van Nyenrodes international MBA-programma: 'De iPad gaat een belangrijke rol spelen bij het delen van informatie, het plannen van colleges en het onderhouden van het sociaal netwerk.'

Volgens Sogeti's directeur Jeroen Versteeg heeft mobiele technologie veel invloed op de manier waarop gebruikers hun professionele leven inrichten. 'Dit biedt organisaties nieuwe mogelijkheden en uitdagingen', stelt hij. 'Door het bundelen van business- en technische kennis kunnen we de mogelijkheden en oplossingen van Apps in Business ook echt gaan aanbieden.'

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Boeiend om te zien hoe overal ineens redenen worden gevonden om zo'n iPad aan te schaffen. Zeker, het is een geweldig leuk hebbeding, maar qua mogelijkheden kun je het niet echt vernieuwend noemen. Toch wel leuk eigenlijk dat in de kille IT-wereld design en aaibaarheid een veel grotere rol spelen dan menigeen wil toegeven.

Yep, dat is blijkbaar ICT tegenwoordig: oplossingen bedenken en dan problemen bij verzinnen.

De IPad is natuurlijk gewoon een gadget, niets minder, maar ook niets meer.

Je moet aan de bezitter van zo'n ding eens vragen of 'ie' ook foto's kan sorteren :-)

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-09-17T15:19:00.000Z Heleen van Roon
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.