ICT'er werkt het liefst bij Google

Google

Ict-professionals willen het liefst werken bij Google. Microsoft is de tweede keus van de meeste ict' ers. Dat blijkt uit onderzoek door Motivaction in opdracht van Computable onder 1661 ict-professionals en -beslissers.

Google blijkt, net als vorig jaar, de favoriete werkgever. Microsoft volgt met een respectabele 93 procent ten opzichte van de nummer 1. Apple volgt op de derde plaats. Vorig jaar was IBM nog goed voor de derde plaats, maar het bedrijf staat nu op de vierde plek. Het verschil met Apple is overigens marginaal.

In de top tien van meest geliefde werkgevers is Accenture de hoogste binnenkomer. Vorig jaar moest het bedrijf het nog met een twaalfde plek doen, dit jaar staat het op acht in deze lijst.

Uitwisseling tussen business units

'Het goede werkklimaat zit ook in de details', zegt Erik de Muinck Keizer, Head Benelux van Google Enterprise. 'Om iets te noemen: je kunt bij ons ontbijten alsof het zondagochtend is. Ook het feit dat we veel aan goede doelen doen, spreekt veel werknemers aan. Zo gaan we een keer per jaar met het hele bedrijf stranden schoonmaken of doen we iets voor ouderen.'

Daarnaast vindt er volgens de Benelux-directeur veel uitwisseling plaats tussen verschillende business-units, zodat werknemers het hele bedrijf leren kennen en verder leren kijken.

Het onderzoek door Motivaction

1661 ict-professionals en -beslissers vulden in augustus 2010 online een enquête in. De deelnemers stelden een top vijf samen voor drie criteria: meest ideale zakenpartner, meest innovatieve bedrijf en aantrekkelijkste werkgever. Per vraag werd een lijst met 150 ondernemingen gepresenteerd die actief zijn in de Nederlandse ict-markt (de werkgever van de respondent werd hier wanneer nodig uitgefilterd). Bij ieder criterium werd per bedrijf de totaalscore berekend door het aantal respondenten dat een bedrijf op de eerste plaats zette te vermenigvuldigen met vijf, het aantal respondenten dat het bedrijf op de tweede plaats zette met vier, enzovoort. De gebruikte lijst van ict-dienstverleners werd verstrekt door financieel adviesbureau Mazars Berenschot Corporate Finance.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-10-14T11:31:00.000Z Jolein de Rooij
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.