Hogeschool Novi komt met verkorte ICT-studie

Hogeschool Novi komt met een nieuwe ict-opleiding voor studenten die in twee jaar hun hbo-diploma willen halen, in plaats van in vier jaar. Dat heeft de opleider laten weten. De studie was al beschikbaar in Utrecht, maar wordt nu ook in Assen geïntroduceerd.

Het zogeheten Doorstroomjaar is bedoeld voor ict-professionals die de opleiding I-Tracks Foundation gevolgd hebben of zich hebben laten opleiden tot Cisco Certified Network Associate (CCNA).

Het Doorstroomjaar bestaat uit veertien vakken waarin onder andere mondelinge communicatie, informatiebeveiliging, databaseanalyse en systeemontwikkeling aan bod komen. Ook leren de studenten softwaretesten op basis van testmethode TMap.

Online

Voorafgaand aan de studie wordt bepaald op welke dag in de week de opleiding plaatsvindt. De student volgt op die dag twee vakken. Ook besteden de leerlingen per vak ongeveer vijf uur aan huiswerk. Hogeschool Novi laat studenten gedeeltelijk leren via een online leeromgeving. Studenten die de opleiding met goed gevolg afronden, ontvangen een hogeschoolcertificaat.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Beetje offtopic: De verhoudingen in de gemiddelde IT studie zijn exact het tegenovergestelde aan de afbeelding bij dit bericht!

Verder: goed initiatief, waarom dingen dubbel behandelen als studenten stof al gehad hebben...?

Deze opleiding is alleen voor mensen die CCNA of I-tracks hebben gevolgd? Beetje vreemd, de doelgroep is zoveel groter dan alleen maar die twee beperkte vakgebieden.

Ik hoop dat die opleidingen ook hier in het zuiden starten en dat het ook op avondschoolbasis gegeven zal worden. Want het zijn juist vaak de werkenden die behoefte hebben aan een HBO diploma.

Maar ik lees dat het wordt afgerond met een certificaat en geen diploma. Jammer dan, dan hoeven bedrijven je niet. Die willen een diploma zien en geen getuigschrift of een certificaat.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-10-18T13:08:00.000Z Heleen van Roon
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.