Oracle vervangt Doruiter door Van Grieken

Vertrekkend directeur Doruiter richt zich op Zuid-Europa

Dit artikel delen:

Ict-bedrijf Oracle heeft Reinier van Grieken benoemd tot managing director van de Nederlandse organisatie. Van Grieken blijft daarnaast werken als vice-verkoopdirecteur technologie in de Benelux. Hij vervangt Johan Doruiter die sinds het jaar 2000 de Nederlandse organisatie leidde. Doruiter gaat zich volledig richten op zijn positie van senior vice-president Zuid-Europa. Die functie is volgens het bedrijf steeds moeilijker te combineren met de functie bij Oracle Nederland.

Van Grieken werkt ruim vijftien jaar bij Oracle Nederland. Hij gaat zich richten op de internationale bedrijfsstrategie waarbij hardware, software en diensten worden gecombineerd. Het bedrijf dat van oorsprong databaseleverancier is, richt zich sinds de overname van hardwareleverancier Sun op combinaties van software, hardware en diensten die als totaaloplossingen voor zakelijke ict in de markt worden gezet.

Voor zijn functie van vice-verkoopdirecteur werkte Van Grieken als directeur van het verkoopkanaal van Oracle Nederland.

Top tien

Doruiter richt zich voor zijn werkgever volledig op Zuid-Europa, maar blijft in Nederland actief in verschillende bestuursfuncties waaronder zijn functie als bestuurslid van kennis- en netwerkorganisatie voor maatschappelijk verantwoord ondernemen MVO Nederland.

Doruiter zei in 2009 tegen Computable dat onder zijn leiding de omzet van Oracle Nederland uitgroeide tot de top tien van landenorganisaties van de leverancier.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-10-18T14:34:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.