Exin komt met nieuwe opzet I-Tracks

Ict-certificeringsinstituut Exin komt met een nieuwe versie van studietraject I-Tracks. Het oorspronkelijke programma lag onder vuur, omdat de opzet ervan te ingewikkeld zoud zijn. Ook zou de naam van de opleiding minder bekend zijn dan voorganger Ambi.

Zo meldde directeur Martin Bruijn van CAI-opleidingen enige tijd geleden dat bedrijven niet begrijpen 'waarom er zo veel verschillende modules zijn en het programma zo versnipperd is.'

I-Tracks inventariseren

Exin besloot na de kritiek het certificeringsprogramma te inventariseren en te vernieuwen.
Het nieuwe lesprogramma met de naam Tracks is volgens het certificeringsinstituut eenvoudig van structuur, praktijkgericht en gemaakt om werken en leren te combineren. De leerroute bestaat uit trajecten voor functioneel beheerders, testers, it-projectmanagers, servicedeskmedewerkers en technisch beheerders.

Directeur van Exin Michiel van der Lande: 'Het programma is ontstaan op basis van feedback uit de opleidingsmarkt en de huidige marktontwikkelingen. We spelen in op de groeiende behoefte aan opleidingen en certificeringen buiten de automatiseringsafdelingen van bedrijven.'

Tracks is ontstaan uit voorganger Ambi (automatisering en mechanisering van de bestuurlijke informatieverwerking). Eind jaren negentig werd de hoeveelheid standaarden zo groot, dat het bedrijfsleven behoefte kreeg aan samenhang en overzicht. Exin hoopte dat te realiseren met I-Tracks, het leerprogramma dat later toch te ingewikkeld bleek.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Ik snap de hele heisa niet. Ik heb werkelijk nog nooit om een I-tracks certificering gevraagd zien worden in een vacature. Ik heb dan ook geen idee wat het is, wat het inhoudt en wat je daarmee kan. En een werkgever waarschijnlijk ook niet.

Itil, prince 2, Bisl, tmap en asl zijn bv. zo'n exin I track examens. ik kom die toch regelmatig tegen in ict vacatures.

Er is een goed nieuw initiatief van het ICT Crown Team. Zes functiegerichte, zeer praktijk gerichte trainingen gericht op rollen in de ICT. Zie www.ictcrownteam.nl

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-10-26T10:26:00.000Z Heleen van Roon
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.