Forrester bagatelliseert aandeel Windows 7

Onderzoeksbureau Forrester is niet bepaald onder de indruk van de aanname van Windows 7 door westerse bedrijven. 'Underwhelming' is het woord dat de onderzoekers gebruiken. Maar, goed nieuws voor Microsoft, de toekomst oogt wel rooskleurig voor het besturingssysteem. Dit meldt het Belgische ict-vakblad Datanews.

Forrester heeft berekend dat Windows 7 vandaag bij 10 procent van alle bedrijfspc's in Europa en Noord-Amerika draait. Voorlopig bedraagt de groei zo slechts 1 procent tegenover vorig jaar. Windows XP draait nog steeds op 75 procent van alle bedrijfs-pc's, klinkt het.

Windows XP

Opmerkelijk hoe die interpretatie van de adoptiecijfers verschilt van die van Microsoft zelf. Het bedrijf meldde eind oktober, een jaar na de officiële lancering van Windows 7, dat het besturingssysteem in België en Luxemburg al op 17 procent van de professionele pc's draait. En dat dat een succes is, want dat Windows Vista er drie jaar over deed om 15 procent te halen. Volgens Microsoft staat Windows XP in onze contreien nog op 58 procent van de professionele pc's.

Waar Microsoft en Forrester het wel over eens zijn, is dat er een enorme migratiegolf naar Windows 7 zit aan te komen. Forrester geeft daarvoor drie belangrijke verklaringen: verouderde infrastructuren moeten toch vervangen worden, de ondersteuning voor Windows XP nadert z'n eind en bedrijven zien almaar meer aantrekkelijke businessargumentaties om over te stappen naar een nieuw besturingssysteem.

Windows 8, Linux of Mac

Uit eigen onderzoek bij ruim 2300 it-verantwoordelijken concludeert Forrester dat liefst 90 procent van de bedrijven plant om te migreren naar Windows 7. 46 procent van de bedrijven doet dat al in de komende twaalf maanden, de rest op iets langere termijn. Slechts 1 procent overweegt alternatieven, zoals Windows 8, Linux of Mac.

Rabobank

Door een technische probleem was eerder op de URL van dit artikel een bericht over de Rabobank te lezen. Dit artikel is te vinden op http://www.computable.nl/artikel/ict_topics/loopbaan/3622418/1458016/rabobank-populairste-werkgever-onder-icters.html.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Wat een nieuws zeg,
Weet men na 15 jaar nu nog niet dat de marketing van M$ vele malen beter is dan het product!?
M$ liegt al 20 jaar over de verkoop cijfers.

Pre-installs worden mee geteld vaak worden deze verwijderd en downgraded.

Ik ben benieuwd naar die aantrekkelijke businessargumentaties naast de support die ophoudt.

Stabiliteit, compatibiliteit en de kwaliteit zijn DE argumenten om een besturingssysteem in een bedrijfsomgeving te accepteren. Het kost namelijk veel tijd en geld om van een OS te veranderen. Laat staan dat de bedrijfsprestaties door een verandering temperen, als de bedrijfsapplicaties opeens massaal "Programma werkt niet meer" gaan roepen, waar ligt het bedrijfsvoordeel dan tegenover XP? Aero? Direct2D?

De merendeel van de genoemde 10% bedrijfspc's met Windows 7 zijn test-pc's voor de softwareontwikkeling.

Op lange termijn zie ik toch een voordeel in zo een "succes" van Microsoft. Monopolie is nooit goed geweest voor de consument.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-11-05T16:03:00.000Z Redactie Computable/Data News
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.